2023-04-11 11:56Nyheter

Alexander köpte hotellsvit-dragbil efter sista minuten-bud

Extra allt! Det är den korta summeringen av dragbilen som nu är i Alexanders Bechs ägo. Extra allt! Det är den korta summeringen av dragbilen som nu är i Alexanders Bechs ägo.

Det finns lastbilar. En i mängden-lastbilar om ni vill. Och så finns det lastbilar med extra allt. En sådan är den Scania R520 Streamline som nyligen auktionerades på Klaravik. Med en hytt som kan jämföras med en hotellsvit och en minst sagt lysande belysning har den få jämförelser på vägarna. Något som fick Alexander, på Rail Maskiner i Sjöbo, att göra sitt drag. Nu är han en spektakulär lastbil rikare.

Med en Scania DC16-motor, en unik aerodynamisk design och avancerade teknologiska funktioner är lastbilen som gjord för att hantera de tuffaste vägarna och de längsta transporterna. Men det är framförallt inredningen som gör den till något alldeles extra.
– Så är det. Att hytten har förlängts med en meter, det är högst ovanligt skulle jag säga. Sedan har hytten allt man kan tänka sig; med soffa, kaffemaskin, teve och all tänkbar belysning. Den här typen av byggen ser man inte ofta, även om allt fler chaufförer uppskattar en bekväm hytt, säger budvinnaren Alexander Bech, på Rail Maskiner.

Finesser, finesser, finesser

Ja, hör bara på några av alla andra finesser. Innanför dörrarna finns en kyl och rinnande vatten, dimbar innerbelysning som kan ändra färger, en elektrisk nedfällbar säng i taket, en flyttbar skiva på glider med luftstyrning, elektrisk hyttpump och en stor omvandlare som driver elektronik och apparater. Bara för att nämna några detaljer.

Mervärden som fick Alexander, och säkert många andra att haja till. När allt var sagt och gjort var det just hans företag som kammade hem jakten på Scanian. För 1,2 miljoner.
– Jag väntade in i det sista och hade satt ett högsta tak för mig själv. Och när jag såg att den fanns inom räckhåll – ja, då var det bara att köra, konstaterar Alexander.

Kommer flytta maskiner

Rail Maskiner flyttar maskiner, både sina egna och andras, med dragbilar som denna. Från Skåne upp till Stockholmstrakten. Och så kommer även det unika Klaravik-förvärvet att användas.
– Överlag när jag köper begagnat uppskattar jag det sällsynta, inte minst med tanke på andrahandsvärdet som ofta blir ett annat.

Om han något nytt i sikte? Ja, omöjligt är det inte.
– Jag tittar dagligen på Klaravik, så det kan nog hända…

Om serien Vinnare på Klaravik

På gårdar. I maskinhallar. I grustag. Överallt finns de – vinnarna. I reportageserien om auktionsvinnarna på Klaravik är det de människorna, och deras drömmar, som är i fokus.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund