2023-05-31 07:52Nyheter

Arento sparar tid genom trygga återbruket på Klaravik

Allt från stora krossverket till lilla markvibratorn har Arento, där Anders Östensson jobbar, sett till att sälja på Klaravik under årens lopp. Allt från stora krossverket till lilla markvibratorn har Arento, där Anders Östensson jobbar, sett till att sälja på Klaravik under årens lopp.

Sedan 2013 är Arento, som är ett dotterbolag till Svevia (tidigare Vägverket Produktion), säljande kund på Klaravik. Företaget har under årens lopp totalt auktionerat över 3800 objekt på klaravik.se. Men pengarna är inte det viktigaste, berättar Anders Östensson.
– Det bästa är tiden det sparar oss! Tillsammans med den trygga processen och den tydliga ekonomiska sammanställningen gör det hela skillnaden. 

Mycket har hänt sedan den där dagen då Arento började sälja på Klaravik för tio år sedan. På den tiden var Klaravik tre-fyra-personer stort, där Anders snabbt kom i kontakt med Klaraviks nuvarande försäljningschef Carita Nero.
– Klaravik har haft en otroligt häftig och imponerande resa. Då vi började var Carita vår mäklare, så att säga. Idag har jag kontakt med de flesta av Klaraviks andra mäklare i hela Sverige egentligen, konstaterar han. 

Arento är maskinuthyrningsbolaget som tillhör det större moderbolaget Svevia, tidigare Vägverket Produktion. Genom sina kundcenter (depåer) i hela Sverige säljer man objekt från hela landet på Klaravik.
– Det är allt från det stora krossverket till den lilla markvibratorn och allt däremellan. Lastbilar, skåpbilar, hjullastare – ja, alla typer av maskiner och fordon i princip.

Sparar tid och kraft

Med tanke på att Arento cirkulerat över 3800 objekt på klaravik.se som marknadsplats har Anders många erfarenheter av hur sälj:et går till.
– Det är väldigt smidigt. Och så skönt för oss att slippa administrera försäljningen, det sparar oss väldigt mycket tid och kraft. Sedan är det jättebra med den tydliga ekonomiska sammanställningen och all dokumentation som Klaravik sköter åt oss. Det är förstås trevligt när vi får bra betalt för grejerna, men det är verkligen inte det viktigaste i sammanhanget, säger Anders, och avslutar:
– Fastän Klaravik vuxit sig stora blir vi sedda och vi har en bra dialog. Det betyder mycket.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund