2019-03-22 11:36Nyheter

Hans vårdar sina gröna Scania-skatter

null

Det heter ju att grönt är skönt. Och aldrig någonsin har det ordspråket passat bättre än hos Olofssons åkeri i Eskilstuna. Här står flera skinande skönheter från Scania – och säkert – ler inombords.

Inne i hallen på Hejargatan 18 är det svårt att INTE tappa hakan. För synen av de blänkande lastbilarna är närmast en uppenbarelse. Trots att samtliga i uppställningen har sisådär 40-50 år på nacken ser de i princip nya ut. Tack vare Hans Olofssons livslånga intresse och gedigna fixande.

”Jag brukar kalla det för ett gubbdagis, haha. Jag har varit verksam på åkeriet i snart 50 år som tidigare drevs av min far".

Återskapar original – med plats för pipa

Det är inte bara den gröna lacken, som Hans gjort till något av sitt kännetecken, som imponerar. Även i lastbilshyttarna har Hans sett till att återskapa originalkänslan. I hans ögonsten från 1957, som han pysslat med i sex år, framgår det på ett alldeles särskilt sätt.

”Förr rökte ju i princip alla pipa medan man körde. Och då ville man ju inte släppa ratten. Så då fanns det en särskild anordning med hållare för pipan och tändsticksasken på instrumentbrädan som gjorde att man smidigt kunde tända på. Den har jag satt i här. Och en komradio har jag också fixat dit”.

Även om det är fina fordon att vila ögonen på finns det ingenting som går upp mot att sitta bakom ratten, menar Hans.

”Det roligaste är att köra. De har äldre kärrorna har jag kört en hel del kring skolavslutningar och studentfiranden. Under många år körde jag även bevattning av blommor för Eskilstuna kommun. Så de har gjort nytta i samhället också”.

Nu lider Hans yrkeskarriär mot sitt slut. Men kärleken till de dyrgriparna på hjul lär inte försvinna för det.

”Eftersom jag har hållit på med de här grejerna hela livet är det kul att ha kvar, och ta hand om de äldre och finare. Det finns en tjusning i det”.

Om reportageserien #ilovemymachine

Under parollen/hashtaggen #ilovemymachine kommer du framöver lära känna säljande och köpande kunder hos Klaravik. Personerna är olika och bor i hela landet. Men en sak för dem samman, nämligen kärleken till maskiner och fordon. 


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund