2020-03-03 13:21Nyheter

Kriget stoppade Astrids lyxbil – vem blir första föraren sedan 1939?

null

Lyxbil före kriget, men aldrig körd sedan dess. Nu ska denna unika Dodge Victory Six få sin tredje ägare sedan 1928. Auktionen på Klaravik pågår just nu.

Året var 1939, motorn vreds av på Tomtebogatan 46 i Stockholm, och kvinnan som klev ur bilen var fröken Astrid Svensson.

Det var sista gången som hennes bil var i trafik. Efter andra världskrigets utbrott blev den stående i Vasastan. 63 år senare valde hennes son att sälja den till Benny Wastesson i Norrköping.

”Det var egentligen formen som lockade mig”, säger Benny. ”A-Forden är väldigt lik, den finns i ungefär samma karossform, men jag gillar modellen på den här bilen, med träfälgar och stora lysen. Den är ganska fet att se framifrån.”

Benny Wastessons plan var att göra bilen körbar igen. Ändå har han nu beslutat att sälja den som reparationsobjekt på Klaravik.

”Det är lite vemodigt och sorgligt”, säger han. ”Kompisarna frågade det också: ’Ska du verkligen göra dig av med den? Är det inte bättre att ha kvar den?’ Jo, men den har stått sedan 2002 nu. Det kommer aldrig att hända. Jag har en gammal bubbla i garaget också, så jag får lägga lite mer krut på den.”

Vid ägarbytet 2002 fanns ytterligare fem Dodge Victory Six-bilar i Sverige. Sedan dess har Benny Wastesson vid ett par tillfällen sett att ett exemplar kommit ut till försäljning.

Den som vill bli bilens tredje ägare sedan 1928 har chansen fram till klockan 10.25 den 10 mars: http://bit.ly/2TgNwa4


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund