2022-03-22 15:10Nyheter

Livet på en crossboardpinne

John Sheiakh använder Klaravik som en kanal för att återbruka prylar och maskiner från sina två företag. John Sheiakh använder Klaravik som en kanal för att återbruka prylar och maskiner från sina två företag.

John Sheiakh är maskiningenjör – och företagare inom industri och entreprenad där hans ena bolag är en producerande fabrik och hans andra bolag är en maskinverkstad. Och så säljer han sina begagnade maskiner på Klaravik.
– Det är viktigt med återanvändning. Och kan vi sälja vidare saker som vi inte längre använder och de kan komma till nytta för någon annan så ska vi göra det.

Han kan få grejer att flyga, John Sheiakh. I sitt förra yrkesliv var han maskiningenjör på Saab och arbetade med JAS 39 Gripen. Och under 2000-talet har han lett två Katrineholmsföretag till en lönsam utveckling med trivsel och noggrannhet som bärande värden.
– Jag tror på raka rör utan skitsnack bakom ryggen. Ärlighet varar längst. 

Viktig leverantör för Väderstad

Det första företaget, Sörmlands Maskinservice, köpte John 2006. Det bolaget sysslar med service och reservdelsförsäljning till bland annat Manitou, Rolba, Rioned och Hitachi entreprenadmaskiner. Johns andra ögonsten, Svensk Legosmide, har varit i hans ägo sedan 2011. Här arbetar idag 16 personer med något så fascinerande som crossboardpinnar. Och då inte vilka crossboardpinnar som helst. Svensk Legosmide producerar nämligen en stor del av Sverigeledande Väderstads många crossboardpinnar. Till harvar, kultivatorer, med mera.
– Det är något vi är stolta över. Väderstad är synonymt med kvalité och att vi är en partner är såklart väldigt roligt. Jag tror de uppskattar vår noggranna inställning säger John och pekar på de vita väggarna:
– Vi är nog Sveriges enda verkstadsindustri med vitmålade väggar som faktiskt är vita, haha.

“Miljön ska vi vara rädda om”

Noggrannhet och trygghet är även viktigt när John väljer sina egna samarbeten. Där Klaravik är en återkommande kontaktyta.
– Jag har sålt grejer från båda företagen och det har funkat finfint med relationen med Magnus (Klaraviks auktionsmäklare, red. anm). Och när man som jag arbetar i företag som producerar saker blir en varse om betydelsen av att återbruka. Där är Klaravik ett bra hjälpmedel. Kan vi sälja vidare saker som kommer till glädje för någon annan är det en uppgift att ta fasta på. Miljön ska vi vara rädda om, avslutar John.

Om Människan bakom maskinen

I intervjuserien "Människan bakom maskinen" låter vi historierna bakom maskinerna som varje dag byter ägare på Klaravik ta plats. Vad ligger bakom köpet, eller verksamheten, och hur uppstod kärleken till en favorittraktor eller maskin? I denna serie tar vi reda på det, med utgångspunkt från köpare och säljare på Klaravik. Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund