2022-08-29 08:05Nyheter

Mickes unika maskin blir konstverk på Klaravik

Micke Alm och hans Doosan-grävmaskin blir nu till konstverk på auktion. Micke Alm och hans Doosan-grävmaskin blir nu till konstverk på auktion.

Häromåret fick Klaravikkunden Micke Alm i Vagnshärad en snilleblixt. Han skulle skapa en av Sveriges coolaste entreprenadmaskiner. Sagt och gjort. Replican av Tom Cruise Nascar-bil ur filmen Days of Thunder slår nu alla med häpnad. Nu blir maskinen också konstverk!

– Det är en helt unik design. Det är ovanligt att entreprenadmaskiner lackeras om överhuvudtaget, då det handlar om stora ytor. Nu talar jag i egen sak, men lacken är verkligen helt otrolig, konstaterar Micke, om den mycket limiterade Doosan DX140W-5 Days som togs fram tillsammans med Maskinia och där Mjölby Billackering stått för lackeringen.

En dunderidé blir till

Varför maskinen ser ut som den gör? Ja, det har en förklaring med filmreferens.
– I kanonrullen “Days of Thunder” från 1990 inleder Tom Cruise sin Nascar-karriär med en bil i den här looken. Så det var målbilden som jag ville efterhärma, säger Micke vidare.

Blir till konstverk på Klaravik

Efter att utsetts till snyggaste maskin på en stor maskinmässa 2021 (Entreprenad Live) och varit finalnominerad på Solvalla under en motsvarande tävling under 2022 väntar nästa strålkastarljus. I Klaraviks konstprojekt “Människan bakom maskinen”, där den motivlackerade Doosan-grävaren syns på två tavlor som auktioneras på klaravik.se med start 22 augusti.
– Superkul! Hela känslan kring fotograferingen var härlig, hade verkligen skitkul. Sedan gillar jag syftet. Vi (Mickes företag Micke Alm Bygg och Grävteknik AB, red. anm) sponsrar själva en del lokala idrottsföreningar. Att alla pengar går till idrotten för tavlorna känns därför fint att kunna vara en del av.

Sadlade om från lastbil för mer action

Micke är en av flera kunder till Klaravik som porträtteras i projektet. I hans fall står Eva Edsjö för fotot, som hälsade på i Mickes arbetsvardag för att ta bilderna.
– Jag startade företaget 2011, efter att ha kört en del lastbil förut. Men detta är mycket roligare! Det är mer action att köra grävmaskin och det händer mer. Gillar också att det är stor variation med olika uppdrag som alla kräver sin särskilda finess, säger Micke som är VD på företaget där 10 ytterligare personer jobbar.

Den 2 september är det dags för vernissage på Rotnäs Gård utanför Karlstad. Vernissagen blir också grande finale för konstauktionerna med Mickes blixtrande maskin.
– Då kommer jag vara på plats. Maskinen brukar få folk att haja till och nu blir det verkligen dubbelt speciellt, eftersom tavlorna bara släpps i ett exemplar, avslutar Micke Alm.

Faktaruta: Förutom ovan nämnda Maskinia och Mjölby Billackering har också Micke fått sponsring från Hunga Skopan, Abkati, Larsson och Kjellberg, MA Bygg och Grävteknik, Webasto, Engcon och Nokian Tyres för att förverkliga sin maskindröm.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund
Anna Söderlund
Projektledare
Anna Söderlund