2023-05-31 07:52Nyheter

Ramirent säljer snabbt och smidigt på Klaravik

Eric Nordin, Tradechef på Ramirent, kan konstatera att företaget hittills har sålt 45 000 objekt på Klaravik.Eric Nordin, Tradechef på Ramirent, kan konstatera att företaget hittills har sålt 45 000 objekt på Klaravik.

Maskinuthyrningsföretaget Ramrient har varit med Klaravik från start. Bokstavligt talat. Faktum är att företaget bidrog med den allra första försäljningen år 2012, då ett gäng elverk bytte ägare på klaravik.se. Sedan dess har 45 000 Ramirent-objekt från norr till söder hittat nya hem via Klaravik.

En som varit med hela Klaravik-resan för Ramirent är Eric Nordin som numera är Tradechef med ansvar för försäljning av använda hyresobjekt på företaget.
– Vårt tankesätt är ‘Sharing is Caring’, där vi ser till att maskiner och verktyg kommer till nytta så mycket som möjligt. Och Klaravik känns som en perfekt förlängning på det. När objekten som använts i vår hyrespark byts ut mot nya kan Klaravik se till att de kommer till glädje hos en ny ägare. Så miljöaspekten och tanken om att återanvända är värderingar vi delar, konstaterar Eric Nordin.

Snabb process

Det som började med några elverk 2012 har fortsatt med, ja, lite allt möjligt. Men det mesta som Ramirent säljer på Klaravik är handhållna verktyg och byggmaskiner, men även större objekt som moduler, grävare, liftar och bygghissar dyker då och då upp. Ramirent finns, liksom Klaravik i hela landet. Oavsett vilket av Ramirents kundcenter det gäller finns därför en lokal mäklare från Klaravik, alldeles runt hörnet.
– Det gör att det går snabbt och smidigt. Oftast tar det inte mer än någon dag från det att vi bestämt oss för att sälja – till att vi kan vara igång med auktionen. Det gör det väldigt enkelt.

Stod för den miljonte auktionen

För något år sedan stod Ramirent för den miljonte auktionen i Klaraviks historia. Och fler milstolpar kan det bli.
– Det finns en lyhördhet och snabbhet som vi uppskattar. Och vi vill utveckla samarbetet framåt, med bättre integreringar mellan våra system och fortsatta förbättringar, avslutar Eric Nordin.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund