2023-10-09 06:42Nyheter

Rosa Rallyrattar – historien om hur cancerbesked gav full gas till drömprojekt

Samlar in pengar till Bröstcancerförbundet! Via insamlingsbössan "Rosa 
Rallyrattar x Klaravik" finns nu möjlighet att bidra cancerforskningen.Samlar in pengar till Bröstcancerförbundet! Via insamlingsbössan "Rosa Rallyrattar x Klaravik" finns nu möjlighet att bidra cancerforskningen.

Från det mest hemska och mörka till succé i midnattssol. Här är berättelsen om hur Camilla Andersson tog sig igenom skärselden och såg till att genomföra sin soliga dröm i Rosa Rallyratt-bil.   

Februari 2020. Det är inte bara en pandemi som är på väg att vända hela världen uppochner. I Camilla Andersson vänstra bröst har en knöl gjort sig alltmer påmind. Något som ska omkullkasta allt. På en sekund går Camilla från fullt frisk till allvarligt cancersjuk och hon och sambon Johan Forsbergs kamp tar sin början.
– Det var en tuff resa för att uttrycka det milt. 2020 var en stor kamp för Camilla och alla oss runtomkring, säger Johan Forsberg, som själv jobbar som auktionsmäklare på Klaravik med utgångspunkt i Kalmar.

Men sakta men säkert kunde Camilla resa sig. Och från dikeskörning och slirigt väglag på livets oberäkneliga bana uppenbarade sig den stora drömmen.
– Vi började prata om bucket-lists och vad vi ville se till att göra, nu när vi fått livet tillbaka. Och Camilla hade alltid drömt om att köra Midnattssolsrallyt.

Drömmen slår in

Sagt och gjort. 2022 står Camilla Andersson på startlinjen i det stora rallyt. Med sambon Johan som teamleadare för föreningen deras egna förening Rosa Rallyrattar. Med stöd från Bröstcancerförbundet, Kungliga Automobilklubben och ett gäng sponsorer kan drömmen slå in. I en silvrig Amazon som strajpats i rosa dekaler ger Camilla full gas i ren körglädje.
– Det var en helt otrolig upplevelse. Vi tog oss i mål, vilket var det viktiga, och vi mötte så många människor som också på ett eller annat sätt kunde dela det vi gått igenom. Och för oss själva var det ett bevis för att allt är möjligt, säger Johan vidare.

Ny insamling pågår

Den inspirerande resan gav också direkt effekt tillbaka till forskningen. I Rosa Rallyrattars namn kunde 241 000 kronor samlas in. Och när det nu är oktober och Rosa Bandet-månad öppnar föreningen, tillsammans med Klaravik, upp en ny insamling.
– Mig veterligen var vi först i Motorsverige med den här typen av insamling och det vore fantastiskt om fler motorintresserade kunde anta utmaningen, eller varför inte lägga en slant i vår bössa?

Och arbetet med att sprida ordet om Rosa Rallyrattar fortsätter. Den 19 oktober kan man beskåda den unika bilen och träffa Camilla och Johan på Köpcentret i Färjestaden, Öland. Mer framtidsplaner finns.
– Camilla drömmer om att inspirera och föreläsa om sin resa. Sedan vill vi genomföra fler rallyn för att fortsätta sprida ordet. Kan vi bidra till att någon finner styrka ur det mörka – ja då är det värt allt, avslutar Johan Forsberg.

Ge gåva till Rosa Rallyrattars bössa

Till insamlingen

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, 054-774 52 31, david.kvicklund@klaravik.se Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund