2019-04-05 16:01Nyheter

Tobias gör klipp – på gräsklippare

null

Våren är här. Och samtidigt som naturen vaknar till liv inleds årets mest hektiska period för Tobias Västfält strax utanför Vara. För honom är dock gräsklippning mer än bara ett nödvändigt ont. Det är ett nöje, en livsstil – och en affärsverksamhet.

Det är solig eftermiddag och Varaslätten badar i vårljus. Om naturens växtkraft hade hörts hade decibelnivån kunnat spränga vilket högtalarsystem som helst. Hemma hos vår säljande kund Tobias Västfält, på Gärans maskin, är det något av lugnet före stormen. För när vinter blir till vår innebär det att jobbet går på högtryck – på flera sätt. Sedan han tog över gården, som fjärde generationen inom familjen, 2003 har hans säljverksamhet av begagnade gräsklippare och grönytemaskiner vuxit. Lika säkert och stadigt som gräset varje vår. Men för Tobias är gräsklippning mer än bara affärer. Själva klippningen är minst lika kul.

”Jag tycker det är jäkligt trivsamt att klippa gräs. När jobbet kan vara stressigt är det avkopplande att hoppa upp i en gräsklippare. Man slipper liksom att tänka, på ett bra sätt”, konstaterar Tobias.

Uppskattar enkelheten med Klaravik

Tobias har varit säljande kund på Klaravik på flera år. Och för honom är enkelheten ett stort plus.

”Det fungerar väldigt smidigt. Jag når rätt personer som kan vara intresserade av det jag har, utan att jag behöver driva försäljningen själv. Det sparar mig en hel del tid och kraft.

Genom åren har mindre fastighetsbolag, kyrkoförsamlingar och privatpersoner begett sig till Gärans maskin och Tobias för att hämta hem sina nya klippare. Inte sällan av märket Toro.

”Det är väl, enligt mig, något av gräsklipparnas Rolls-Royce. Mitt favoritmärke”.

En kärlek som inte dammar

Kärleken till Toro – och gräsklippning i största allmänhet – har dock inte varit konstant. För några år sedan fick Tobias ett (tillfälligt) infall. Det var då en del av gräset blev till en damm på gården.

”Haha, ja, det låter kanske lite ambivalent. Men nu ser jag verkligen fram emot att få komma ut och klippa fint”.

Det kan vara Varaslättens säkraste vårtecken 2019. 

Om reportageserien #ilovemymachine

Under parollen/hashtaggen #ilovemymachine kommer du framöver lära känna säljande och köpande kunder hos Klaravik. Personerna är olika och bor i hela landet. Men en sak för dem samman, nämligen kärleken till maskiner och fordon. 


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund