2020-02-19 13:59Nyheter

Vinnaren Jessika: ”Någon gång kanske man ska våga”

null

Måste man våga för att vinna? Jessika Olsson vann för att våga. Hennes vinnande bud på en traktorgrävare var det första steget mot en modig dröm.

Jessika Olsson är utbildad djurskötare, bor idylliskt i Värmlandsnäs och jobbar bland annat på en mjölkgård i trakten. Ett lantliv som hon värdesätter och ser många fördelar i:

”Friheten. Tystnaden. Lättheten. Man kan skapa olika saker. Det är inte så trångt till grannar, barnen kan vara ute och springa lätt. Det är nära till naturen och skogen”, säger hon.

Men ändå vill Jessika göra något mer. Hon drömmer om att bli entreprenör och kunna jobba för egen maskin.

”Drömmen är väl att man vågar”, säger hon. ”Att man kan starta eget och få snurr på företaget, så att man kan leva på det. Någon gång kanske man ska våga.”

Spännande budgivning

I september 2019 hittade hon en traktorgrävare på klaravik.se: en Huddig 960 C6 LS av årsmodell 1997. En maskin som skulle kunna användas för att gräva på gården, men också för att göra jobb åt andra. Tillsammans med sin sambo bestämde hon sig för att lägga bud.

”Jag var hemma och sambon satt i lastbil, så vi hade telefonkontakt. Vi hade ett stoppbud för var vi skulle stanna. Vi satt och diskuterade och räknade på vad det skulle bli i räntor. Det var spännande! Det var en till som var med och lade bud.”

Det vinnande budet blev 404 000 kronor. Det kom från Jessika Olsson och innebar att hon hade köpt sitt allra första objekt på Klaravik.

”Vi såg en stor fördel i att det var mycket redskap på maskinen”, säger hon. ”Snökedjor, pallgafflar, tjälkrok, timmerklo och lite sånt som är bra att ha. Den kan utföra flera arbeten.”

Hobby eller heltid?

Med traktorgrävaren vill Jessika Olsson i första hand höja värdet på sin gård genom att dika, dränera, ta bort stubbar och få ordning. Kanske gör den också att hon vågar uppfylla sin dröm?

”Det är roligt att lära sig gräva, utveckla sig själv och se om man ska satsa på det, eller om man ska ha det som en hobby bredvid djurskötarjobbet. Det finns ju möjligheter, bara man vågar. Men så länge allting rullar och man ser framåt känner man sig som en vinnare.” 

Om reportageserien Vinnare på Klaravik

På gårdar, i maskinhallar, i grustag och i skogar. Överallt finns de: vinnarna. Personer som vågar följa sina drömmar och visar att det är möjligt. I reportageserien om auktionsvinnare på Klaravik är det de människorna, och deras berättelser, som är i fokus.


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund