2019-12-11 07:43Nyheter

Vinnaren Stig: "Utan maskiner kan vi inte driva det här”

null

Lillängens gårdsmejeri i Sunne är inte bara enastående osttillverkare. Stig Andersson och Kajsa Fryklund har också lyckats med något större. Att ta chansen och leva på sin dröm.

På kullarna ovanför Frykens friska vatten, strax utanför Sunne, bor Stig Andersson och Kajsa Fryklund. Just den här dagen visar sig den värmländska myllan från sin allra bästa sida och den låga solen förvandlar de tappert kämpande löven till dansare i vinden. För Stig är detta hemmavid sedan ett tjugotal år: 
”Jag är visserligen född och uppvuxen i Karlskoga, men det är här jag växt in det här yrket och den här livsstilen”.

Geten Loggan på loggan

Sedan många år tillbaka är det tillsammans med livspartnern Kajsa som Stig format och utvecklat det som idag är Lillängens gårdsmejeri – tillsammans med 200 getter och ett gäng fjällkor.
”Vi levererar ingen mjölk till mejerier, utan förädlar på egen hand till ost och yoghurt”, konstaterar Stig, som under året medverkar på REKO-ring och en rad marknader i både Värmland och övriga Sverige.

I vardagen på gården är viljan till att ta fram riktigt goda ostar stark. Likaså relationen till djuren. Vissa getter glömmer Stig aldrig.
”Vår favoritget genom alla tider, Loggan, syns på etiketten som sitter på alla våra produkter. Det känns skönt att vi alltid har henne med oss, i vått och torrt”.

Ropade hem John Deere-traktor på auktion

För att allt ska klaffa i och runt gården krävs också något mer: maskiner. Som den John Deere-traktor 3640 4WD som i somras ropades hem på Klaravik.
”Utan maskiner stannar allt, så de är ett måste för att vår verksamhet ska fungera. Och även om den här traktorn är nästan 30 år gammal går den fint. Tjusningen med äldre traktorer är att det finns mindre elektronik som kan strula. Den har varit ett bra tillskott för oss”.

Still going strong är också ett uttryck som stämmer väl överens med Stig själv. Han har passerat 70 år, men kärleken till livsstilen – och det företag han byggt upp – gör att han fortfarande håller på. Med det han älskar:
”Jag får väl se mig som en vinnare som får hålla på med det jag tycker om. Vad mer kan önska sig?”

Om reportageserien Vinnare på Klaravik

På gårdar. I maskinhallar. I grustag. Överallt finns dem. Vinnarna. De som tagit steget och kastat sig ut. Och nu, lever sin dröm och visar att det är möjligt. I reportageserien om auktionsvinnarna på Klaravik är det de människorna, och deras berättelser, som är i fokus. 

För mer information, kontakta

David Kvicklund, kommunikatör Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 073-474 77 72


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund