2024-02-21 11:00Pressmeddelande

Carita Nero blir ny vd på Klaravik

Klaraviks nya vd heter Carita Nero. Den tidigare försäljningschefen efterträder nu Christian Lenander.Klaraviks nya vd heter Carita Nero. Den tidigare försäljningschefen efterträder nu Christian Lenander.

Efter tolv år som grundare, ägare och vd på Klaravik, lämnar nu Christian Lenander över stafettpinnen som vd till försäljningschef Carita Nero. Med 30 års erfarenhet av försäljning och närmare elva år på Klaravik, går nu Nero in i vd-rollen från och med 1 mars. 

Klaravik har på ett drygt decennium gått från två personer – till över 250 medarbetare i Sverige och Danmark. En som varit med på i stort sett hela resan, från startup till marknadsledande auktionsföretag i maskinbranschen, är försäljningschef Carita Nero. Nu tar hon över vd-skapet för att fortsätta att driva och utveckla Klaravik som företag. Carita har mer än 30 års erfarenhet som försäljningschef, i branscher som spänner från industri till TV, varav de senaste 14 åren inom maskinauktionsbranschen.

– Efter nästan 11 år på Klaravik känns det nu fantastiskt att få ta över stafettpinnen och fortsätta utveckla företaget tillsammans med vår duktiga och engagerade personal. Klaravik har aldrig varit en ”one-man-show” utan det är vår starka kultur och samarbetet mellan avdelningar, individer och i ledningsgruppen som har skapat vår framgång. Jag är otroligt ödmjuk och motiverad att tillsammans med alla medarbetare fortsätta på vår framgångsresa, säger Carita Nero.
 

Från Almi-lån till närmare 4 miljarder i auktionsomsättning 

Klaravik har sitt huvudkontor i Karlstad, kontor för Techutveckling i Lund och genom sina 80 auktionsmäklare närvaro i hela Sverige – från Ystad i söder till Haparanda i norr samt verksamhet i Danmark. För varje år har Klaravik trumfat tidigare års omsättning och fjolåret var inget undantag. Under 2023 hade Klaravik en auktionsomsättning på 3,9 miljarder kronor och såg till att långt över 100 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare genom den digitala auktionsplattformen. 

Vi startade Klaravik 2012 i mitt vardagsrum och fick ta ett Almi-lån för att ha möjlighet att investera i ett auktionssystem. Carita var en av de allra första att börja på Klaravik och har tillsammans med mig och vår andra grundare Christian Knutsson varit en väldigt viktig pusselbit i den framgångssaga som Klaravik är. Med tillsättningen av Carita får vi nu en affärsfokuserad vd som alltid fokuserar på att göra kundens upplevelse av vår tjänst till bästa möjliga. Carita är en otroligt engagerad ledare som får medarbetare att alltid göra det lilla extra, säger Christian Lenander. 

Fortsatt kundfokus ska ta Klaravik in i framtiden 

Christian Lenander kommer fortsatt ha en aktiv roll i Klaravik som arbetande styrelseordförande och senior rådgivare till ledningsgruppen. Hans uppgift blir också att fortsätta hjälpa koncernbolaget TBAuctions att etablera auktionsmäklarkonceptet på nya europeiska marknader under de kommande åren.  

Jag har haft de allra mest spännande och utvecklande åren i mitt arbetsliv genom skapandet av Klaravik, från min idé till det ledande auktionsföretaget vi är i dag. Maskinbranschen är traditionstyngd och vi har alltid trott på kvinnligt ledarskap och idag är Klaravik med lika många kvinnor som män bland medarbetarna. Med den här förändringen visar vi också att vi fortsatt vågar utmana branschen. Vår vision är att förändra en bransch och vara marknadsledande och för att kunna lyckas med det måste vi hela tiden vara redo att utvecklas och se framåt. Med Carita vid rodret kommer vi att ha möjlighet att göra just det, säger avgående vd Christian Lenander. 

Att jobba för varje kunds bästa har alltid varit mitt och vårt fokus – och så ska det förbli. Att hela tiden, varje dag, göra det lite bättre och enklare att använda Klaravik är min personliga drivkraft. Ett sådant synsätt kräver engagerade medarbetare vilket jag känner att vi verkligen har. Jag är stolt över alla Klaravikare och är nyfiken på vad vi tillsammans kan åstadkomma tillsammans. Resan har bara börjat!, avslutar Carita Nero. 

För mer information, kontakta 

Karin Malmberg, CMO, karin.malmberg@klaravik.se, 073-314 06 24Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 250 medarbetare, 500 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2023 hade Klaravik en auktionsomsättning på 3,9 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg