2022-05-12 12:59Pressmeddelande

Den sista svenska Volvo-väghyveln på auktion

Den sista svenskproducerade väghyveln från Volvo auktioneras just nu på Klaravik. "Therese" – den sista svenskproducerade väghyveln från Volvo auktioneras just nu på Klaravik.

Ett stycke modern entreprenadhistoria går nu under klubban på Klaravik. Den sista svensksålda väghyveln från Volvo letar nästa ägare.

Det var 2014 som Volvo beslutade att flytta sin tillverkning från Sverige till Kina, och där fortsätta produktionen under namnet SDLG. De sista väghylarna köptes i den vevan in av Swecon – där de namngavs efter medarbetare på företaget. Och nu är det dags för den allra, allra sista hyveln – “Therese” – att åter byta hemmiljö. Efter ungefär fem år i Mikael Hjertstedts ägo i Linköping.
– Det är en himla bra maskin och ett unikt tillfälle på flera sätt. Dels att få en Volvo-hyvel i det här skicket – och dels få just detta exemplar, som ju faktiskt är det sista från Volvo, konstaterar Mikael Hjertstedt, som driver Micke Hjertstedts Hyveltjänst i Linköping.

Hoppas på välbehållet skick även efter försäljning

G940C-hyveln har också en miljöklass som följer med och är godkänd för fortsatt användning på svensk mark. Micke Hjertstedt har kört Volvo-hyvlar sedan 2003 och var länge trogen fabrikatet, fram till att tillverkningen i Sverige upphörde. I och med försäljningen av “Therese” går han helt över till Komatsu.
– Det vore härligt att se en ny ägare som fortsatte ta hand om arvet på bästa sätt. Så att skicket och andrahandsvärdet kan fortsätta att vara så välbehållet som det bara går. Det förtjänar historien, tycker jag, avslutar Mikael Hjertstedt.Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund