2024-10-24 06:00Pressmeddelande

Du kan räkna med Ford – 50 år gammal County-traktor säljs i konserverat skick

En Ford County från 1974 – som bara rullat i drygt 2000 timmar – rullar nu på auktion på Klaravik.En Ford County från 1974 – som bara rullat i drygt 2000 timmar – rullar nu på auktion på Klaravik.

På 1970-talet tillverkades Ford County 944 i återhållsamma 218 exemplar – och så här 50 år senare existerar uppskattningsvis bara ett fåtal. Överhuvudtaget i världen. På Klaravik auktioneras just nu ett tappa-hakan-exemplar av den brittiska favoriten. Med bara drygt 2000 timmar på mätaren och med smått unika gadgets är traktorn nostalgifaktor i kubik.

Traktorn, tillverkad i brittiska Fleet 1974, har bara haft tre ägare under årens lopp. Efter några inledande år i aktivt lantbruk har den sedan mestadels rullat som ett gårdssmycke i decennium efter decennium. Den senaste tiden har den blåa favoriten tillhört Attitude Farm i Laholm – som uppgraderat den redan välhållna traktorn ytterligare.
– Den var i fint skick redan när vi köpte den. Men vi har fixat och putsat; med nytt elsystem, nya däck och lack, ja det mesta har fått sig en genomgång, egentligen, säger Mikael Stefansson, på Attitude Farm, och fortsätter:
– County-traktorer tillverkade på 1970-talet är inte lätta att få tag på. Och att hitta en så här gammal traktor av den här typen – som dessutom använts så lite – det finns inte.

Gör krypkörning med finess

Och så var det där med speciella gadgets. För på den här 944-pärlan finns en särskild detalj som sticker ut. Eller ska vi säga smyger ut?
– Den har en krypväxellåda, tillverkad och utrustad med i original från County. En extra växellåda som gör att den verkligen kan smyga fram och köra långsamt. Jag har sett många County-traktorer i mina dagar, men aldrig stött på någon i Sverige som har en sån, konstaterar Mikael Stefansson.

Vad ska hända med rullande Rule Britannia-klassikern nu?
– Det hade varit fantastiskt roligt om den kunde få återvända till sitt ursprung – hem till de brittiska öarna. Men oavsett ny plats hoppas jag att den hamnar hos en County-älskare som får den att leva vidare – varför inte i 50 år till?

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager, 054-774 52 31, david.kvicklund@klaravik.se 



Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Group (Klaravik Sverige, Danmark och Finland) har över 200 medarbetare, fler än 500 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2023 hade Klaravik Sverige en auktionsomsättning på 3,9 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund