2023-12-19 08:04Pressmeddelande

En jultradition värd 650 000 kronor för entreprenörskap i utvecklingsländer

Klaravik ger en julgåva till Hand in Hand för femte året i rad.Klaravik ger en julgåva till Hand in Hand för femte året i rad.

4,3 miljoner startade affärsverksamheter och försörjning till 24 miljoner människor. Det är bara några av de mäktiga, och viktiga, milstolparna som Hand in Hand Sweden stått för under sin livstid. Klaravik ger nu för femte året i följd en julgåva till välgörenhetsarbetet som ger livskraft genom entreprenörskap.  

Det är fantastiskt att Hand in Hand för femte året i rad fått förtroendet att ta emot årets julgåva från Klaravik! Sammanlagt har vi nu fått inte mindre än otroliga 650 000 kronor, säger Stina Götbrink, generalsekreterare Hand in Hand Sweden.  

Digitala verktyg i Tanzania öppnar upp dörrar

Under årens lopp har gåvorna från Klaravik främjat kvinnligt entreprenörskap i bland annat Indien och Zimbabwe genom Hand in Hands närvaro på gräsrotsnivå i länderna. Årets gåva landar i Tanzania för att möta det skriande behovet av försörjning och relevant utbildning.
Tack vare Klaraviks julgåva kommer barn på Tanzanias landsbygd att kunna pröva på att driva små företag, lära sig hur de kan stå emot klimatförändringar och stifta bekantskap med datorer och digitala verktyg. På så sätt står barnen bättre rustade för livet när de går ut skolan om några år, säger Stina Götbrink och fortsätter: 

99% av barnen uppgav att de inte hade någon som helst erfarenhet av datorer eller användning av internet vid projektets start. I Agenda 2030-målen säger vi ”Leave no one behind” men utan Hand in Hand hade dessa barn definitivt lämnats efter. Behoven är enorma och tillsammans kan vi göra stor skillnad.  

Kan förbättra villkoren för många 

Entreprenörskap ligger varmt om hjärtat för Klaravik, som i en annan del av världen har fått en affärsverksamhet att växa – steg för steg – med just det digitala som utgångspunkt. 
– Kan vårt bidrag göra att företag, människor och familjer får en bättre livssituation genom företagande är vi väldigt tacksamma. Med Hand in Hands bevisade förmåga som vår förlängda arm känner vi oss trygga med att projektet ska förbättra villkoren för väldigt många i Tanzania. Vem vet, kanske kan inkluderingen genom internet och teknologin i projektet göra att vi öppnar upp dörren för en cirkulär marknadsplats i tanzanisk regi i framtiden, säger Christian Lenander, vd på Klaravik.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg