2019-03-21 08:15Pressmeddelande

Fler tunga fordon att vänta – Klaravik tecknar avtal med Foria

null

Klaravik stärker sin position som ett försäljningsalternativ inom lastbilsbranschen. Nu undertecknar Foria, med sina 150 anslutna åkerier, samarbetsavtalet som ska innebära ännu fler tunga fordon på Klaraviks auktionsplattform.

Under 2018 såldes 3619 lastbilar, bussar, transportbilar och andra tunga fordon på Klaravik, vilket var en rejäl ökning från föregående år. Trenden som fortsatt i samma riktning under inledningen av 2019 får nu ytterligare skjuts – tack vare det nya samarbetet med Foria.

”Vi känner oss mycket glada över att kunna välkomna Foria som samarbetspartner på tunga-fordon-sidan. Vårt samarbete är inte nytt, då Foria sålt fordon hos oss tidigare. Men med det här avtalet i hamn har vi möjligheter att växla upp det ytterligare”, säger Carita Nero, försäljningschef, Klaravik.

”Ypperlig säljkanal”

Även Albin Ahlin, fordonsansvarig på Foria, ser med tillförsikt fram emot det fördjupade utbytet.

”För oss är det en ypperlig säljkanal. Det är ordning och reda med en väl dokumenterad prissättning och budgivning som gör att vi känner oss trygga. De försäljningar vi gjort genom Klaravik har befäst den bilden”.

Tidigare har Klaravik upparbetade avtal med bland andra Svevia, Skanska och BDX-Företagen inom just lastbilssektorn. Vad gäller Forias verksamhet finns merparten av de 150 åkerierna i Stockholm och Mälardalen. Därifrån är nu tanken att fler begagnade lastbilar och andra maskiner från Forias delområden inom bygg och anläggning, logistik, produktion och miljö ska auktioneras ut på klaravik.se.

”Jämfört med privata försäljningar och andra digitala marknadsplatser är Klaravik ett smidigare alternativ. Det ska bli spännande att se vart det här leder”, avslutar Albin Ahlin. 

För mer information, kontakta

Carita Nero, försäljningschef Klaravik, nero@klaravik.se, 070-568 05 99

Albin Ahlin, fordonsansvarig Foria AB, albin.ahlin@foria.se, 070-698 30 30


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund