2024-04-26 09:46Pressmeddelande

Formel 1-inspirerad fartraket gasar på auktion

En budraket! Ariel Atom-bilen som just nu auktioneras på Klaravik kan mäta sig med världens snabbaste bilar med sin 0-100-acceleration. En budraket! Ariel Atom-bilen som just nu auktioneras på Klaravik kan mäta sig med världens snabbaste bilar med sin 0-100-acceleration.

Smidig som en gokart, snudd på formel 1-snabb. Den ovanliga Ariel Atom-racerbilen som just nu säljs på Klaravik är ett vroom-vidunder med få motsvarigheter på svensk mark. 0-100 på 2,8 sekunder gör att bilen kan nämnas i samma andetag som världens snabbaste bilar.

För många är frihetskänslan med en cabriolet eller motorcykel ren och skär lycka. En som skriver under på det snabbare än snabbt är Jonas Larsén i Mjölby. Efter ett långt och troget motorintresse sökte han för ett gäng år sedan ett nytt sätt att få utlopp för sina fartkänslor. Kunde rentav den utopiska drömmen om formel 1-bil på vanlig landsväg verkligen vara inom räckhåll?
– Jag kom i kontakt med den här speciella biltypen och blev såld direkt. Att sitta så nära marken, utan tak och väggar, med den hastigheten. Det var wow-känslor på en gång, säger Jonas Larsén, som driver företaget Driving Event och som specialiserat sig på att importera den spektakulära biltypen till Sverige.

Jämförbar med världens snabbaste bilar

Att Ariel Atom-bilen som säljs på Klaravik är snabb är ingen överdrift. Faktum är att den, enligt en internationell jämförelse, kvalar in på en topp 10-lista med sin 0-100-acceleration på 2,8 sekunder. De senaste åren har Jonas Larsén sett till att placera ett drygt dussin av de Englandstillverkade bilarna i Sverige som enda importör. Nu säljer han ett av sina fartfenomen på Klaravik.
– Det känns som ett värdigt läge. Den har genomgått service i England och alldeles nyligen visats upp på Mantorp Park. Känns som helt rätt att låta någon annan ta över ratten nu.

Kan köras med B-körkort

Att en bil av den här typen kan köras med vanligt B-körkort på landsväg tillhör inte vanligheterna, men i Ariel Atom-bilens fall är det just så. För att köra på bana krävs dock en särskild racinglicens, som kan fås genom utbildning i Jonas Larséns regi (inom ramarna för Svenska Bilsportförbundet).
– Målgruppen skulle jag säga är såna som jag; “hojmänniskor” som vill hitta en ny fartupplevelse med samma frihetskänsla. Även de som söker en mer annorlunda bil, jämfört med en snabb Porsche eller en Ferrari kan förhoppningsvis bli nyfikna på att lägga ett bud, avslutar Jonas Larsén.

Budgivningen av den spektakulära bilen avslutas på klaravik.se måndagen den 29 april.


Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2023 hade Klaravik en auktionsomsättning på 3,9 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund