2024-06-17 07:27Pressmeddelande

Hyltebruks Transport vinner 100 000 kronor för att designa drömlastbil

Chauffören Charlie och de andra på Hyltebruks Transport (Mantum) kan nu glädjas över att en av lastbilarna får sig ett ansiktslyft – värt 100 000 kr – efter vinst i Klaraviks drömlastbilstävling. Chauffören Charlie och de andra på Hyltebruks Transport (Mantum) kan nu glädjas över att en av lastbilarna får sig ett ansiktslyft – värt 100 000 kr – efter vinst i Klaraviks drömlastbilstävling.

Under våren har alla säljande företag som auktionerat sin lastbil på Klaravik också tävlat om ett åtråvärt pris. 100 000 kronor för att designa en “drömlastbil” har glimrat i potten. Nu står det klart att Hyltebruks Transport – som sålt 13 lastbilar på Klaravik bara de senaste månaderna – får förmånen att göra sin egen lastbilsmakeover.

Tävlingsreglerna var enkla. Varje lastbil på auktion på klaravik.se utgjorde ett tävlingsbidrag. När V8-röken nu lagt sig står det klart att Hyltebruks Transport, det över 60 år gamla åkeriföretaget i Halland, kammar hem 100 000 kronor för att designa sin drömlastbil. Att just de vann vinstlotten var inga höga odds. Bara under våren har företaget sålt 13 lastbilar på Klaravik. 
– Jättekul att vi vann! Det här blir en extra krydda och en motivations- och stämningshöjare för alla hos oss, säger Nils-Ola Tjärnmo, vd på Hyltebruks Transport.

Totalt har Hyltebruks Transport (där Mantum är huvudägare) 55 tunga fordon och runt 100 släp/trailers i sin flotta. Vilken lastbil som ska få sig ett ansiktslyft är inte bestämt än. Men det finns ett gäng om budet.  
– Vi har några olika i åtanke. Hursomhelst ska det bli riktigt kul att se slutresultatet när vi väl kommer dit.  

En makeover tillsammans med Pgtech 

Pengarna på 100 000 kronor för makeovern får Hyltebruks Transport använda hos Pgtech, en av Sveriges ledande aktörer för lastbilstillbehör, som också varit en partner för tävlingen i stort.  
– Vi ser fram emot att hugga tänderna i det här roliga projektet tillsammans. Det finns många möjligheter till att få till ett riktigt schysst slutresultat – och det ska vi ordna, säger Philip Gunnarsson, vd på Brämhults-baserade Pgtech.  

Van säljare på Klaravik 

För Hyltebruks Transport är säljprocessen på Klaravik inte något nytt. Långt därifrån. Under fjolåret var man en av de mest frekventa säljarna, alla kategorier. Nils-Ola Tjärnmo, berättar:
– Det funkar väldigt bra – och sparar oss mycket tid. I alla led. I allt från att hantera budgivningen och när saker säljs för export får vi service som underlättar den administrativa vardagen. Samtidigt som vi ger oss möjligheter till marknadsmässigt betalt. Vi kommer definitivt att fortsätta att sälja på Klaravik.   

Med ett undantag. 
– Vår drömlastbil vill vi nog använda lite först... 

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Group (Klaravik Sverige, Danmark och Finland) har över 200 medarbetare, 420 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2023 hade Klaravik Sverige en auktionsomsättning på 3,9 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund