2019-11-12 16:55Pressmeddelande

Klaravik är Gasellföretag för tredje året i rad

null

För tredje året i följd utses Klaravik till Gasellföretag, utmärkelsen som ges av Dagens Industri.

Det är Dagens Industri (DI) som årligen utser Gasellföretag, en utmärkelse som tillfaller de snabbast växande företagen i Sverige. Under fredagens prisceremoni i Karlstad nämndes Klaravik, näst efter toppnoterade Wermkom som Värmlands främsta företag. Och Klaravik har figurerat i gasellsammanhang tidigare. Faktum är att 2019-års utmärkelse blir Klaraviks tredje raka gasell-år.

”Vi är väldigt hedrade och stolta över utmärkelsen. Det känns särskilt smickrande med tanke på att vi haft en hållbar tillväxt över tid. Att bibehålla en stadig tillväxt är något vi värdesätter högt”, säger Christian Lenander, vd och grundare på Klaravik.

Har passerat en miljard i auktionsomsättning under 2019

Under 2018 hade Klaravik, med sina onlineauktioner av verktyg, maskiner och fordon, en omsättning på 106 miljoner. I år har tillväxten förstärkts ytterligare. I skrivande stund har företaget 80 heltidsmedarbetare och man räknar med en omsättning på 160 miljoner. Hittills under 2019 uppgår den totala auktionsomsättningen till drygt en miljard kronor.

”Vi har en stark framtidstro och ser att vi kan växa ytterligare. Säljmarknaden för begagnade maskiner är på intet sätt tömd. Vi kommer att göra vårt yttersta för att befintliga kunder ska fortsätta ge oss förtroendet – och samtidigt jobba för att attrahera nya”, avslutar Christian Lenander.

Om DI Gasellen

Syftet med prisutdelningen är att uppmuntra och stödja svenskt näringsliv och lyfta fram de små företagarna som vågar satsa för att växa. För att kunna bli nominerad ställs specifika krav på företaget:

  • En omsättning som överstiger 10 Mkr.
  • Minst tio anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser

För mer information, kontakta

Christian Lenander, vd, lenander@klaravik.se, 070-280 79 02

Karin Malmberg, marknadschef, karin.malmberg@klaravik.se, 073-314 06 24

David Kvicklund, kommunikatör, david.kvicklund@klaravik.se, 073-474 77 72

För mer info om Gasellen, se http://gasell.di.se/


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund