2019-01-28 07:00Pressmeddelande

Klaravik etablerar byrå för inhouseutveckling i Lund

null

Hur skapar man framtidens auktionssystem? Jo, man startar en helt ny avdelning och plockar hem all webbutveckling inom företagets väggar. Med ny avdelning i Lund vill Klaravik förändra auktionsbranschen och rusta för framtiden.

För att få än bättre utväxling på IT-området hämtar nu Klaravik in flera resurser och etablerar en egen webbutvecklingsavdelning.
”Vår tjänst och affär är beroende av att vi är i framkant online. Därför känns det som ett bra steg att etablera en egen webbavdelning som till 100 procent kan fokusera på Klaraviks utveckling. Flera av personerna som nu kommer till oss har vi dessutom en god relation med sedan tidigare, vilket gör att övergången smidig på alla vis”, säger Christian Knutsson, vice VD Klaravik.

Åtta heltidstjänster innan årets slut

Från start handlar det om tre heltidstjänster som rekryteras till det nya kontoret i Lund på Lilla Fiskaregatan, staden där samtliga nytillskott är stationerade. Jonas Egidius och Johan Alsfjärd, som jobbat med Klaraviks auktionssystem sedan starten 2012 på konsultbasis, blir ansvariga för den nya avdelningen.
”Vi har på nära håll varit med på den resa som Klaravik inlett. Att nu få möjligheten att ta ett helhetsgrepp om Klaraviks digitala lösningar framåt känns därför väldigt kul. Jag ser fram emot att växa kontoret från en tremannaavdelning till något betydligt större under året”, säger Jonas Egidius.

Direkt in i hetluften

Arbetet drar igång i full fart med planer på att direkt rekrytera sex medarbetare varav en redan finns på plats. Rickard Jensen, som också varit delaktig på konsultbasis för Klaravik i flertalet år, kommer att ta rollen som teknisk specialist.

Tillsammans kliver trion in i ett intensivt skede. Under året ska såväl klaravik.se som tillhörande auktionsplattform uppdateras. Målsättningen?
”Vi vill utveckla världens bästa auktionssystem”, avslutar Jonas Egidius.

För mer information, kontakta

Jonas Egidius, CTO Klaravik, jonas.egidius@klaravik.se, 070-990 93 77

Christian Knutsson, vice VD Klaravik, knutsson@klaravik.se, 070-280 79 20

Karin Malmberg, marknadschef Klaravik, karin.malmberg@klaravik.se, 073-314 06 24


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund