2024-03-13 09:15Pressmeddelande

Klaravik expanderar – öppnar i Finland

Klaravik öppnar i Finland! Country Manager Tuukka Tulosmaa är förväntansfull nu när klaravik.fi ser dagens ljus.Klaravik öppnar i Finland! Country Manager Tuukka Tulosmaa är förväntansfull nu när klaravik.fi ser dagens ljus.

Klaravik fortsätter att växa nu också till vårt östra grannland. På klaravik.fi startar idag de allra första auktionerna på finsk mark som kompletterar närvaron i Sverige och Danmark.

2012 öppnade Klaravik i Sverige, 2018 följde etableringen av Klaravik Danmark. Och efter en konsekvent stigande efterfrågan från Finland ser nu klaravik.fi också dagens ljus. Ett land där det finns stor outnyttjad potential – särskilt med tanke på Klaraviks huvudmålgrupper och det faktum att flera tusen finländare redan använder Klaravik i Sverige och Danmark.
– Lantbruk, skogsbruk och entreprenad är nischer där vi är väldigt starka, vilket sammanfaller väl med branscher som är stora i just Finland. I en kundundersökning svarade 98 procent av våra finländska budgivare ”ja” på frågan om ett Klaravik i Finland. Därför känns det spännande och kul att vi nu gör verklighet av deras önskan, säger Carita Nero, vd på Klaravik.

Finskt huvudkontor i Tammerfors

Med finskt huvudkontor i Tammerfors och auktionsmäklare på olika platser i landet går Klaravik in på den nya marknaden på ett heltäckande sätt.
– Vi är mycket förväntansfulla och glada över att börja erbjuda finländska företag samma möjlighet att återbruka sina maskiner som redan finns i Sverige och Danmark, säger Tuukka Tulosmaa, Country Manager för Klaravik Finland.

Satsar på det glokala

Under 2023 landande auktionsomsättningen i Sverige och Danmark på 3,9 miljarder kronor. En siffra som gör Klaravik till Nordens största onlineauktion för maskiner, verktyg och fordon. En position som etableringen i Finland ska stötta ytterligare.
– Vi har en trygg och stabil bas och prövade arbetssätt att stå på. Att kombinera storlek och global närvaro med nyfikenhet och förankring i det lokala är vår styrka. Nu längtar vi till att också göra skillnad och förenkla maskinhandeln i Finland, avslutar Carita Nero.
 

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2023 hade Klaravik en auktionsomsättning på 3,9 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund