2023-11-23 08:04Pressmeddelande

Klaravik gasar för motorsporten – ny huvudpartner till Bauhaus-ligan i speedway

Klaravik är ny huvudpartner till svenska högstaligan i speedway, Bauhaus-ligan. Klaravik är ny huvudpartner till svenska högstaligan i speedway, Bauhaus-ligan

Klaravik fortsätter att gasa sponsringssatsningar till idrotten. Nu står det klart att företaget blir ny huvudpartner till den svenska högstaligan i speedway, Bauhaus-ligan.  

Klaravik har sedan 2022 drivit sponsringskonceptet Klaravik Plan där runt 200 olika föreningar, i hela Sverige och en rad sporter, fått sponsringspengar för satsningar inom barn- och ungdomsidrott. Nu tar Klaravik också steget in på motorbanan som ny huvudpartner till Bauhaus-ligan i speedway. Dessutom har Klaravik tecknat lokala sponsringsavtal med ligans alla åtta lag över säsongen 2024.
– Speedway och motorsport ligger oss, och våra kunder, varmt om hjärtat. Oavsett om du har ett åkeri eller driver en entreprenadfirma finns kärleken till racing ofta där. Vi vill med sponsringen också bidra till återväxten i svensk speedway, och på sätt hjälpa till att skapa livskraft och levande samhällen i Sverige även utanför storstäderna, säger Karin Malmberg, CMO på Klaravik.  

"Känner stolthet att få in Klaravik som partner"

Bauhaus-ligan är idag Sveriges tredje största publiksport sett till publikssiffror per match och har även en historia som en folkkär publiksport där förare som Tony Richardsson och Andreas Jonsson gjort avtryck i stugorna och agerat förebilder. Några av ligans stora svenska stjärnor just nu är Fredrik Lindgren och Kim Nilsson och nyblivna mästare är Målillaklubben Dackarna. Mikael Teurnberg, marknadsansvarig för Elit Speedway Sverige (ESS) är väldigt positiv till att få in Klaravik som partner till Bauhaus-ligan 2024.
– Jag känner en stolthet och glädje att få in ett så stort företag till ESS och Bauhaus-ligan.

För fler begagnade maskiner i rörelse

Sponsringen från Klaravik kommer under ligasäsongen 2024 att synas på alla förares dressar, alla lagens arenor och också ses i tevesändningar både nationellt och internationellt.
– Ligans slogan ”Never slow down” passar oss lika perfekt som huvan på hjälmen. Genom att synas runtom i speedwaysverige vill vi få ännu fler företag att återbruka sina begagnade maskiner hos oss på Klaravik. För människor och maskiner i rörelse, helt enkelt, avslutar Karin Malmberg på Klaravik.

Om Elitserien i speedway

Elitserien i Speedway, Bauhaus-ligan, är Sveriges tredje största lagsport publikt och en av världens bästa speedwayligor med merparten av sportens bästa förare representerade. Elit Speedway Sverige (ESS) ägs gemensamt av elitserieklubbarna och ska som dess företrädare hantera gemensamma sportsliga och kommersiella intressen och verka för en långsiktig stark liga, www.elitspeedway.com.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg