2023-12-14 07:53Pressmeddelande

Klaravik ger julklapp till Fritidsbanken för en inkluderande idrott

Klaravik ger en julgåva till Fritidsbanken för tredje året i rad.Klaravik ger en julgåva till Fritidsbanken för tredje året i rad.

För tredje året i rad ger Klaravik en julklapp till Fritidsbankens arbete med utlån av idrottsutrustning. För en tillgänglig idrott för så många som möjligt, i hela Sverige, med återbruk i fokus.

Klaravik har de senaste åren utvecklat satsningarna till idrottsverige, och barn- och ungdomsidrotten specifikt. Ungefär 200 föreningar har fått sponsring i konceptet Klaravik Plan sedan 2022 och nyligen blev Klaravik huvudpartner för Bauhaus-ligan, högstaligan i svensk speedway. Bara för att nämna några höjdpunkter.

1,3 miljoner utlån under 2023

Nu kommer en repris som ska få fler bollar att rulla och barn att måljubla. För tredje året i följd ger Klaravik en julgåva till Fritidsbanken som finns på över 100 platser i landet, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.
– Vi är väldigt tacksamma för att Klaravik stöttar Fritidsbanken på det här sättet. Allt fler lån sker på platser där utrustningen används och under 2024 kommer vi att fortsätta att inspirera till rörelseglädje på platser där folk befinner sig. Då når vi nya låntagare som upptäcker hur enkelt och smart det är att låna sport- och friluftsprylar, säger Henric Byström, kommunikationschef på Fritidsbanken.

För varje år bryter Fritidsbanken nya barriärer med sin cirkulära utlåningssatsning.
– Under 2023 ser vi ut att nå ungefär 1,3 miljoner utlån, jämfört med 900 000 året dessförinnan. Gåvan från Klaravik gör att vi kan fortsätta vår strävan efter att Sveriges befolkning ska vara mer fysiskt aktiva och må bättre.

För full rörelseglädje för alla

Klaraviks satsningar för att främja idrottande och folkhälsa är här för att stanna som en del av företagets hållbarhetsarbete, berättar Christian Lenander, vd.
– Idrotten betyder så mycket, och initiativ som Fritidsbanken, som förverkligar tanken om fri entré till full rörelseglädje är värda all stöttning. Särskilt i tider som dessa, då mångas ekonomiska situation prövas, känns det viktigt att främja inkluderande idrottssatsningar som gör sporten tillgänglig för så många som möjligt.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg