2018-10-26 09:11Pressmeddelande

Klaravik och Assistancekåren i nytt samarbete om förenklad konkurshantering

null

Klaravik är Sveriges ledande onlineauktion specialiserade på maskiner, fordon och verktyg. En del av verksamheten, till vardags kallad Klaravik Obestånd, jobbar tillsammans med banker, konkursförvaltare och leasingbolag för att hantera återtag och konkurser. Objekten som ska tas om hand återfinns över hela Sverige, i städer och på landsbygd. För att smidigare kunna hantera hämtning av objekt på lokal nivå, har Klaravik skrivit ett avtal med Assistancekåren, Sveriges största organisation inom bärgning och vägassistans.

”Arbetet med återtag och konkurser kräver ofta en snabb hantering och då behövs en närhet till kunden och de objekt som ska tas om hand. Därför blir Assistancekåren en mycket bra partner till Klaravik då vi gemensamt skapar en rikstäckande tjänst. Att vi redan har gemensamma kunder och jobbar mot samma branscher gör att vi förstår vandras verksamheter och har därmed verktyg för att förbättra hela processen från den initiala kundkontakten till hämtning, säker förvaring av objekt, försäljning och utlämning”, säger Joachim Ågren, affärsområdeschef Obestånd på Klaravik.

Kortare ledtider och lokal förankringGenom Assistancekårens geografiska spridning, med bärgningar i Sveriges samtliga kommuner, kan man snabbt hämta alla typer av objekt och förvara dessa lokalt. Kortare ledtider minskar hanteringskostnaderna och nedkortade transportavstånd ger minskad miljöpåverkan.

”Att kunna verka som Klaraviks förlängda arm ute i Sveriges alla kommuner är ett uppdrag som går helt i linje med Assistancekårens verksamhet. Vi har liknande företagskulturer där vi vill vara trygga, stabila och transparenta partners till våra kunder och där kunderna kan vara säkra på att vi gör allt för att lösa deras problem”, säger Mats Nilsson, VD på Assistancekåren.


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund