2022-05-06 08:33Pressmeddelande

Klaravik säljer Byggtemas konkursbo – tusentals handverktyg under klubban

Tusentals verktyg (med mera) från Byggtema byter ägare på klaravik.se.Just nu hanterar och förmedlar Klaravik konkursboet från Byggtema.

Örebros största privata byggbolag, Byggtema, gick nyligen i konkurs. Och när konkursförvaltaren skulle hitta en samarbetspartner som kunde sälja konkursboet med tusentals handverktyg, byggutrustning i mängder, transportbilar och kontorsmaterial gick uppdraget till Klaravik.

Klaravik hjälper inte bara aktiva företag att sälja och cirkulera och återbruka sina maskiner, verktyg och fordon. Även konkursauktioner är en konstant del av Klaraviks utbud sedan flera år tillbaka. Och trots att konkursläget generellt i Sverige dessbättre fortfarande är på relativt låga nivåer hindrar det inte Klaravik från att få förtroendet att hantera stora konkursuppdrag. Riktigt stora till och med. Byggtema-konkursen i Örebro är det senaste exemplet.
– En fjäder i hatten för oss, konstaterar Wictor Bernersjö, teamleader på Klaraviks avdelning för Konkurs och återtag, och fortsätter:
– Vi har en stark plattform i klaravik.se där konkursförvaltare kan känna sig trygga med att slutpriser når sin fulla potential av marknadsvärdet, inte minst.

Helhetsansvar som underlättar för konkursförvaltare

Och på tal om värden. För konkursförvaltare finns även andra fördelar med att ta hjälp av Klaravik.
– I många uppdrag, som Byggtema-exemplet, tar vi ett större ansvar än att “bara sälja”. Vi tar ett helhetsansvar och ser till ordna med med det mesta. Vi ser till att dokumentera allt med bilder, ibland filmer och provkör/testar. Sedan dyker det alltid upp praktiska frågor längs resans gång som behöver roddas, det kan vara allt från låsning av lokal till utlämning till köparen när auktionen är avslutad och betald. På så sätt frigör vi tid hos en konkursförvaltare som annars behöver hantera betydligt mer på egen hand, förklarar Jonas Österberg, som projektleder Byggtema-konkursen för Klaraviks räkning. 

När allt är sagt och gjort kommer Klaravik ha hanterat och förmedlat försäljningar för många miljoner i långt över hundra Byggtema-relaterade auktioner.
– Vi kommer fortsätta att publicera objekt i en strid ström i flera veckor till så än finns chansen för köparna där ute, hälsar Wictor Bernersjö.


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund