2024-03-19 07:02Pressmeddelande

Klaravik samarbetar med Simon Lundman och Pgtech i drömlastbiltävling

Simon Lundman har några av Sveriges mest spektakulära lastbilar. Nu blir Piteåbon designmentor i en drömlastbiltävling som Klaravik håller tillsammans med Pgtech.Simon Lundman har några av Sveriges mest spektakulära lastbilar. Nu blir Piteåbon designmentor i en drömlastbiltävling som Klaravik håller tillsammans med Pgtech.

Att få designa sin lastbil med sexsiffrigt belopp i budget. För många lastbilsåkare är det en läcker men kanske avlägsen makeover-dröm. Men nu finns chansen för alla lastbilssäljare på Klaravik. Tillsammans med tillbehörsföretaget Pgtech och Svenska Truckers-profilen Simon Lundman finns 100 000 kronor i potten i en unik drömlastbil-tävling.

Under våren kommer Klaravik sätta lite särskilt ljus på lastbilsbranschen. En nisch som växer och växer på klaravik.se där 2023 var ett rekordår när det kommer sålda tunga fordon. Och nu kommer nästa växel – som ska få ännu fler att sälja sin lastbil på auktion. Med en tävling där 100 000 kronor finns i potten, där alla som säljer sin lastbil till och med 8 maj, deltar.

Simon Lundman – stjärna till designmentor

Som om inte summan i sig vore motivation nog finns stjärnglans kopplad till tävlingen. Simon Lundman – mångfaldigt belönad för sina showlastbilar – agerar designmentor åt vinnaren.
– Det ska bli superkul. Jag har väl med åren blivit smått besatt och testat det mesta när det kommer till lastbilars utseende. Så lite ska jag nog kunna hjälpa till med, säger Simon, som synts i flera säsonger av teveprogrammet i Svenska Truckers.

På senare år har han också gjort sig ett namn som skapare till Sveriges kanske mest spektakulära lastbil: “Star is born”-bilen med extra allt.
– Den är just extra allt, och såklart inte mitt första projekt. Men jag började i mindre skala med att designa och intressera mig för showlastbilar. Som de flesta andra. Det vore kul om tävlingen kunde få fler att upptäcka hur roligt det är. För tro mig; det är lätt att bli fast, på ett positivt sätt, säger han vidare.

Pgtech gör drömlastbilen till verklighet

Summan på 100 000 kronor får vinnaren spendera hos Pgtech, Boråsföretaget som de senaste åren vuxit ut till en av Nordens mest ansedda återförsäljare av lastbilstillbehör. I sitt “stall” har man Simon Lundman och många andra showlastbil-profiler, vilket gör drömlastbiltävlingen på Klaravik till passande match.
– Vi ser oss själva som lastbilschaufförens bästa vän. Just vår personliga service och lyhördhet är något av vårt adelsmärke – vilket jag hoppas att vi kan förmedla till vinnaren i tävlingen. Sedan har vi ett komplett utbud. Hos oss ska du kunna hitta saker som inte finns någon annanstans, säger Philip Gunnarsson, grundare på Pgtech.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31


Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2023 hade Klaravik en auktionsomsättning på 3,9 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund