2018-11-14 08:24Pressmeddelande

Klaravik utsedd till Gasellföretag 2018

null

Dagens Industri har utsett auktionsföretaget Klaravik till Gasellföretag 2018 som ett av Sveriges snabbast växande och lönsamma företag. Det är andra gången Klaravik tar emot denna hedersbetygelse; förra året kammade bolaget hem en värmländsk silvermedalj och i år en bronsmedalj.

– Vi är väldigt glada över att ha fått ta emot den här utmärkelsen även i år. Det är ett bevis på att vi är på väg åt rätt håll och att vi har fortsatt god tillväxt. Vi fortsätter att satsa och ständigt utveckla vår tjänst för att ytterligare växa på den svenska marknaden. Det i kombination med en genomtänkt men aktiv rekrytering, gör att vi hoppas fortsätta på inslagen bana, säger Christian Lenander, vd och grundare till Klaravik.

Klaravik har under 2018 växt till 59 medarbetare och hade under 2017 en omsättning på 69,5 MKR. Klaravik finns även i Norge, Danmark och Polen. 

Om DI Gasellen

Sedan 2000 har Dagens industri utsett gasellföretag runtom i Sveriges alla 21 län. Syftet med prisutdelningen är att uppmuntra och stödja svenskt näringsliv och lyfta fram de små företagarna som vågar satsa för att växa. För att kunna bli nominerad ställs specifika krav på företaget:

  • En omsättning som överstiger 10 Mkr.
  • Minst tio anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser

För mer info om Gasellen se http://gasell.di.se/


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund