2023-04-05 12:45Pressmeddelande

Krogen som inte finns finner foodtrucken på Klaravik

Restaurangen Krogen som inte finns förverkligar nu nästa gren i företaget. En foodtruck som ska få drömmar att bli verklighet är nu deras, efter köpet på Klaravik.Restaurangen Krogen som inte finns förverkligar nu nästa gren i företaget. En foodtruck som ska få drömmar att bli verklighet är nu deras, efter köpet på Klaravik.

Utanför Örebro finns krogen som heter Krogen som inte finns. Nu har krogen, som alltså finns, hittat sitt nya projekt. Foodtrucken från Klaravik ska sänka trösklarna för regionens foodtruck-drömmare.

Krogen som inte finns driver idag restauranger i Närkesberg och på Askersunds golfklubb. Dessutom har man sedan flera år tillbaka en populär foodtruck. Nu öppnar ägarna Davide Lindqvist och Sandra Walther upp för nästa gren. Tack vare foodtruck-köpet av en Mercedes-Benz Sprinter 308 CDI för 135 000 kronor på Klaravik.
– Det finns ett sånt oerhört sug efter foodtrucks i Örebro! Så tanken är att mestadels använda den för uthyrning. Till privatpersoner, företag och kockar i samband med fester och event. Det finns också många därute som drömmer om en egen foodtruck-restaurang, men som kanske inte vill dra på sig kostnaden att köpa en egen bil direkt. Då blir vår foodtruck ett sätt att våga testa, säger Davide Lindqvist, från Krogen som inte finns.

Köpt från Vilhelmina

Foodtrucken står just nu i Vilhelmina, sisådär 75 mil från Örebro. Något som dock inte avskräckte Davide. Tvärtom.
– Vår andra foodtruck köpte vi i Luleå. Att de har gått och stått norröver är bara bra. De är ofta mindre saltpåverkade och förvaras ofta inomhus på vintern på grund av kylan. Vi har en lokal kontakt norröver som eventuellt hjälper oss med transporten också. Annars får det bli en liten utflykt, konstaterar Davide.

Används med start i maj

Davide har hållit pejl på foodtrucks under en tid och Vilhelmina-exemplaret matchade hans önskan på fler sätt.
– Den är skapligt lågmilad och däcken såg helt okej ut. Själva budgivningen gick smidigt, där jag hade aktiverat autobud. Så det rullade på väldigt enkelt.

Nu är tanken att foodtrucken i Närke ska bli ett hem där drömmarna för matlagning finns och blir verklighet.
– Från maj hoppas vi kunna köra igång. Fram till dess kommer vi att “strajpa” om den till mattsvart, och utan logotyp, så att den rent visuellt går att använda oavsett vem man är, avslutar Davide Lindqvist. 

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31


Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund