2023-04-20 08:57Pressmeddelande

Kronjuvel på Klaravik – Kungens gamla traktor på auktion

För traktorn i tiden! En John Deere 4230-traktor som tidigare tillhört Kung Carl XVI Gustaf i 25 år auktioneras just nu på Klaravik. För traktorn i tiden! En John Deere 4230-traktor som tidigare tillhört Kung Carl XVI Gustaf i 25 år auktioneras just nu på Klaravik.

En minst sagt kunglig traktor auktioneras just nu på Klaravik. En John Deere 4230-traktor som tillhört Kung Carl XVI Gustaf i 25 år letar nu nästa ägare.

Enligt officiella uppgifter från Transportstyrelsen var Kungen traktorns allra första ägare. Mellan 1976 och 2001 var den i Carl XVI Gustaf:s ägo. Samma år som han gifte sig med Drottning Silvia fann därmed Sveriges regent också sin ögonsten på annat håll; traktorn var då det begav sig en riktig trofé som John Deeres nya toppmodell.

Ett dussin traktorer av modellen har auktionerats på Klaravik tidigare. Just det här exemplaret kommer, förutom ägarhistoriken, också med andra glimrande egenskaper. Traktorn är tillverkad i USA, det gör också att den har den typiska amerikanska rundhytten – en populär detalj bland många veterantraktorentusiaster. 

Finns just nu i Varberg

Kungens tidigare traktor har totalt haft tre ägare, Hovet/Kungen inkluderad. Sedan 2008 finns traktorn i Varberg och de senaste åren har den rullat sparsamt, ungefär tio timmar/år. Hur traktorn har använts av Kungen mer i detalj är inte känt. Klaravik har sökt Hovet som dock har avböjt att kommentera.

Auktionen avslutas torsdag den 27 april klockan 9.56 på klaravik.se.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund