2018-04-10 08:00Pressmeddelande

Nätauktionsbolaget Klaravik firar sex år av stark tillväxt

null

Den 10 april 2012 var startskottet för e-handelsbolaget Klaravik AB, som grundades av Christan Lenander och Christian Knutsson i Karlstad. Sedan starten har bolaget växt snabbt och är idag en viktig kanal för köpare och säljare av fordon och maskiner i Sverige, Norge, Danmark och Polen. Klaravik är en av de aktörer som förmedlar mest entreprenadmaskiner, lantbruksfordon och verktyg inom Norden.

Klaraviks huvudkontor ligger fortfarande kvar i Karlstad där 21 av bolagets totalt 45 anställda i Sverige arbetar. Då man vuxit ur de gamla lokalerna flyttar man i nästa vecka till ett nytt kontor som har tredubbelt så stor yta. Genom sin auktionsmäklarkår finns Klaravik representerade från Skåne i söder till Lappland i norr. Lokal marknadskännedom och långsiktiga relationer både med uppdragsgivare och medarbetare är en viktig del i arbetet med att komma kunderna nära och skapa förtroende för den enkla och snabba auktionsprocess alla i bolaget är med och levererar.

– Vi såg ett behov av att kunna erbjuda en mäklartjänst för stora maskiner i miljonklassen, liksom mindre objekt som verktyg och redskap, inom framför allt byggindustrin och lantbruk för att underlätta hela deras avyttringsprocess. Vi förstod snart att vårt koncept fungerade och sedan dess har det gått snabbt och varje år har våra förväntningar överträffats, säger Christian Lenander, grundare och vd.


Christian Knutsson och Christian Lenander som grundade Klaravik för precis sex år sedan i sina nya kontorslokaler som de flyttar in i under nästa vecka. Foto: Andreas Reichenberg  

Klaravik har under dessa sex år haft en snabb tillväxt av såväl säljare som budgivare på sin auktionsplattform: I januari 2018 passerades drömgränsen 100 000 unika budgivare.2017 uppgick auktionsomsättningen till cirka 600 miljoner kronor i Sverige, vilket var en ökning med över 80 procent i jämförelse med året innan. Den goda utvecklingen har fortsatt 2018 och i mars uppnåddes en auktionsomsättning på över 79 miljoner kronor, vilket även var rekord för en enskild månad.

Det kommande året räknar Klaravik med fortsatt stark tillväxt på alla befintliga marknader.

– Vi tror att vår affärsidé och koncept har en fortsatt stor potential både i Sverige och på ett flertal andra marknader i framtiden. Vi kommer att fortsätta att utvecklas och växa organiskt och vi tar de steg som krävs. 2017 förmedlade vi maskiner och fordon för 700 miljoner kronor. I år siktar vi på att nå en miljard, säger Christian Knutsson, grundare och CTO.

För mer information, kontakta:Christian Lenander, Grundare och vd Klaravik: lenander@klaravik.se, mobil 070–280 79 02 Christian Knutsson, Grundare och CTO: knutsson@klaravik.se, mobil 070-280 79 20.


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund