2023-11-29 08:20Pressmeddelande

Nu är Drömmarnas omklädningsrum verklighet för Frosta Hockey

Klaravik sponsrade bygget av ett efterlängtat omklädningsrum för tjejerna i Frosta Hockey.Klaravik sponsrade bygget av ett efterlängtat omklädningsrum för tjejerna i Frosta Hockey.

Tidigare i år fick Frosta Hockey i Höör 50 000 kronor i sponsring från Klaravik för att finansiera bygget av ett helt nytt omklädningsrum. För att de många tjejerna i föreningen skulle slippa byta om på olika ställen – till och med läktaren. Nu är platsbristen ett minne blott. Och platsen, som redan blivit mer än bara en plats där man byter kläder, är färdigbyggt. Drömmarnas omklädningsrum är här.

Det var många om budet när Klaravik, i sponsringskonceptet Klaravik Plan, öppnade upp för alla föreningar i Sverige att söka sponsring tidigare i år. 1348 bidrag ansökte om den största sponsringspengen på 50 000 kronor Och när slutsignalen hade ljudit och juryn sagt sitt stod det klart att Frosta Hockey fått den stora sponsringen. Pengarna skulle gå till att bygga ett helt nytt omklädningsrum för tjejerna i föreningen, något som tidigare saknats. Behovet har varit stort. På tre år har damhockeysektionen i Frosta Hockey Polar Bears gått från en enda spelare till 50 spelare och fyra rena flicklag. Lagom till den nya säsongen och första nedsläpp blev bygget av rummet, Drömmarnas omklädningsrum, färdigt.
– Det här gör så stor skillnad för oss. På det här sättet kan vi bygga laganda, tillhörighet och trygghet på ett helt annat sätt, säger Sara Ponnert, styrelseledamot i Frosta Hockey och lagledare i Team Tjejer A.

Ett sätt att bygga hållbara samhällen

Under 2022–2023 har Klaravik sponsrat nära 200 olika föreningar i hela landet i Klaravik Plan för olika satsningar inom barn- och ungdomsidrott.
– Idrotten betyder så mycket, på så många olika plan. Folkhälsa, gemenskap, integration och samhörighet för en hel bygd – allt finns där. Det är också där vi valt att satsa så stort på idrotten. I vår värld är föreningslivet ett perfekt sätt att bygga hållbara samhällen, i såväl stad som land, konstaterar Karin Malmberg, CMO på Klaravik.

Ska få fler tjejer att börja spela hockey i Höör

Nästa steg för Frosta Hockeys tjejer? Förutom att ha kul och göra mål hoppas Sara Ponnert att bygget av omklädningsrummet kan få tjejerna att fortsätta spela – länge.
– Vår vision är att vi ska kunna få juniorlag och ännu fler tjejer att börja spela. Och omklädningsrummet ger oss förutsättningarna, avslutar Sara Ponnert.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg