2021-03-01 14:27Pressmeddelande

Nytt slutprisrekord på Klaravik – grävlastare såld för 3,5 miljoner

null

Att köpa nyare begagnade maskiner på onlineauktion är en växande trend. Det visar inte minst Klaraviks senaste rekordförsäljning. En Huddig 1260 D Cable-grävlastare byter nu ägare för 3,5 miljoner och blir den dyraste sålda maskinen i Klaraviks historia.

Med nytt tillverkningsår (2019) var det höga slutpriset, som innebär rekord för en maskinförsäljning på Klaravik, inte någon tillfällighet.
– Det är fantastiskt roligt att vi har en sådan bredd i vårt utbud. Att ha en dynamik både mellan olika typer av objekt, fabrikat och årsmodeller gör att det finns något för alla på Klaravik, både om man letar nyare eller äldre begagnat till sitt återbruk, konstaterar Carita Nero, försäljningschef på Klaravik.

Trygg kanal för säljare och köpare

Nyare skogsmaskiner och entreprenadmaskiner är numera en återkommande del av auktionsmixen, utöver äldre begagnade maskiner.
– Vi strävar efter att vara en så trygg kanal som möjligt, och har kommit en bra bit på vägen. Som säljande kund är det en transparent budgivning digitalt utan spekulanter som försöker kohandla på plats. Och för den som handlar i den högre prisklassen finns säkra finansieringslösningar med trygga avbetalningar. Bara för att ta några exempel, säger Carita Nero.

Större uppdrag inom konkurs och återtag

Rekordgrävlastaren, som såldes i Kalmar, är också ett exempel på den del av Klaravik som omfattar auktioner via så kallade återtag och konkurser. Och det samlade värdet i dessa försäljningar kan vara stort. I auktionsgruppen från Kalmar ingick också en annan grävlastare som såldes för nära 3 miljoner kronor.
– Ibland hamnar företag på så kallat obestånd med tillgångar som behöver säljas effektivt och snabbt. Då kan vi på Klaravik göra nytta. Vi har goda relationer med finansbolagen som känner sig bekväma att ge oss större och större uppdrag, säger Ola Tjernström, ansvarig för Klaraviks Konkurs & Återtag, och fortsätter:
– Att Klaravik har sådan storlek och når så många potentiella budgivare är attraktivt. När det kommer till entreprenadmaskiner, som exempelvis den nu sålda grävlastaren, finns målgruppen redan på Klaravik.se. Matchningen blir helt enkelt bra för alla parter, säger Ola Tjernström.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, kommunikatör Klaravik, 073-474 77 72, david.kvicklund@klaravik.se


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund