2018-02-05 09:30Pressmeddelande

Över 100 000 registrerade budgivare på Klaraviks auktionsplattform

null

Nätauktionsbolaget Klaravik har växt snabbt sedan bolaget startades för fem år sedan och är idag en viktig avyttringskanal för verksamhetsmaskiner med täckning över hela landet. Den 22 januari 2018 uppnåddes en milstolpe då budgivare nummer 100 000 la in ett bud på plattformen.

Klaravik har haft en snabb tillväxt av såväl säljare som budgivare på sin auktionsplattform. Vid inledningen av 2016 fanns drygt 38 500 unika budgivare på plattformen. Motsvarande siffra för inledningen av 2017 var drygt 62 000, en ökning om dryga 60 procent. Under 2017 bibehölls den snabba tillväxttakten om dryga 60 procent och drömgränsen 100 000 unika budgivare uppnåddes den 21 januari 2018. En skjutstativtruck från BT var det objekt som den 100 000:e budgivaren var intresserad av.

– Den snabba tillväxten ser vi som ett kvitto på att vi är nära våra kunder, enkla att ha att göra med och att det går snabbt att köpa och sälja hos oss, vilket också är de ledord vi strävar efter i den dagliga verksamheten. Med fler budgivare på plattformen får vi också möjligheten till fler säljuppdrag, eftersom en viktig faktor för många av våra säljande kunder är att snabbt kunna frigöra utrymme då man ofta redan ersatt de sålda produkterna, säger Christian Lenander, vd på Klaravik.

Under 2018 kommer Klaravik bredda verksamheten ytterligare vilket bolaget tror kommer möjliggöra en fortsatt expansion av antal budgivare.

Och vad var det för objekt som fick budgivare 100 000 att registrera sig? Jo, en skjutstativtruck från BT.För mer information, kontakta:Christian Lenander, vd Klaravik: lenander@klaravik.se, mobil 070–2807902


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund