2023-06-16 14:32Pressmeddelande

Padelcenter på Bryggudden i Karlstad i konkurs – säljs på Klaravik

PDL Karlstad är försatt i konkurs – just nu pågår auktioner från bygget på Bryggudden, på Klaravik. PDL Karlstad är försatt i konkurs – just nu pågår auktioner från bygget på Bryggudden, på Klaravik.

Nu har den sista smashen slagits in på PDL Karlstad, Bryggudden. Konkursen av centret, med det centrala läget, är nu ett faktum och banorna säljs just nu på auktion på Klaravik. 

Detta är långtifrån den första padelkonkursen som går under klubban på Klaravik. Bara de senaste veckorna har anläggningar i exempelvis Linköping, Västerås och Umeå sålts och hittat nya ägare på klaravik.se. Just nu pågår auktioner av padelbanor (och utrustning) i Eskilstuna, Arvika – och nu alltså Karlstad. I Karlstad gäller konkursen alltså PDL Center, på Bryggudden, som öppnade 2021.

Återbrukas på annat håll

– Gemensamt för många av de försäljningarna är att intresset från utlandet, särskilt Baltikum och Norge, varit stort, konstaterar Wictor Bernersjö, teamleader för konkurs och återtag på Klaravik, och fortsätter:
– Även om padeltrenden helt uppenbart är vikande i Sverige ser intresset lite annorlunda ut i flera närliggande länder. På så sätt är det bra att vi på Klaravik kan hjälpa till att cirkulera, så att banorna faktiskt kommer till nytta och återbrukas, snarare än att stå tomma.

I maj kommunicerades att delar av padelkedjan PDL United var i rekonstruktion och Klaravik har sedan dess fått in flera konkurser från företaget, där Karlstadsanläggningen är den senaste i raden.
– Med tanke på Karlstads geografiska läge är ju Norge en tänkbar destination, men det får budgivningen utvisa, säger Wictor Bernersjö.

Auktioner av fem banor och en hel del inredning pågår just nu, och avslutas den 26 juni. Närmsta veckan kommer även utrustning från butiken, med mera att dyka upp på auktion hos Klaravik.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31


Ämnen: Klaravik

Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund