2023-02-17 07:14Pressmeddelande

Rekordpris för Bisontraktor på Klaravik

216 000 kronor är den nya rekordnoteringen för en Bolinder-Munktell Bison 470. 216 000 kronor är den nya rekordnoteringen för en Bolinder-Munktell Bison 470.

Det rullar på bra för veterantraktorer på begagnatmarknaden. Under torsdagen gick den klassiska Bolinder-Munktell-favoriten Bison 470 under klubban för 216 000 kronor på Klaravik.

Det går fort i hockey, och detsamma gäller ibland för budgivningen på klaravik.se. Under torsdagsmorgonen hade traktorn i Kalmar ett ledande bud på 89 000 kronor. Några få timmar senare smällde den digitala auktionsklubban i bordet för 216 000 kronor. En händelseutveckling som Joel Nilsson, säljande kund av traktorn, inte kunde tro på i sin vildaste fantasi:
– När det ledande budet började gå upp över 130 000 kronor tänkte jag för mig själv…nu stannar det väl av snart. Men så blev det ju inte alls. Och när den gick upp över 200 000 kronor visste jag inte vad jag skulle tänka! Superkul såklart och inget jag förväntade mig, säger Joel Nilsson. 

Rekord med marginal

Noteringen är ett rekord för modellen på Klaravik och mest troligt överhuvudtaget för begagnatmarknaden. Under 2021 bytte ett annat exemplar av traktorfavoriten ägare för 155 000 kronor på Klaravik. Men den siffran fick nu se sig besegrat med marginal. För Joel som är en traktor-vurmare ut i fingerspetsarna är det dock mer än lockelsen av en lyckad försäljning som drar.
– Att fixa och göra i ordning de här äldre traktorerna är ett stort intresse. Just den här har jag lagt väldigt många timmar på att renovera även om motorn är i original. Tillsammans med Kalmar Bläster & Lack blev också omlackeringen riktigt bra, måste jag säga. 

Drömmer om Volvo BM 814 och 810

Budvinnare är en samlare och entusiast från Danmark, en köpare som tidigare figurerat på Klaravik. Och Joel i Kalmar ser redan fram emot att sätta tänderna i nästa projekt. Mer ompyssling och återbruk står på schemat.
– Jag har samlat på mig några Bisontraktorer till. Annars är Volvo BM 810 och 814 två stora favoriter. Det är lite av drömmen att ta hand om, och göra i ordning, en sådan någon dag, avslutar han. 

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund