2023-10-18 06:35Pressmeddelande

Rekordstort intresse för att köpa begagnat på Klaravik

September var en rekordmånad för Klaravik, där maskiner för 421 miljoner bytte ägare. Till exempel hittade en Volvo BM-traktor från 1974 sitt nya hem via klaravik.se.September var en rekordmånad för Klaravik, där maskiner för 421 miljoner bytte ägare. Till exempel hittade en Volvo BM 814-traktor från 1974 sitt nya hem via klaravik.se.

Intresset för att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon på Klaravik fortsätter att stiga. Faktum är att det aldrig varit lika hett som just nu. I september uppgick det samlade återbruket till över 421 miljoner kronor, vilket är lika med rekord.

Klaravik har varje år ökat sin auktionsomsättning ändå sedan etableringen 2012. En utveckling som inte avstannar. Tvärtom. Just nu pekar det kommande helårsresultatet att ökningen i procent skulle kunna hamna på runt 30 procent jämfört med 2022, som även det var ett rekordår.
– Vi är tacksamma och ödmjuka. Vår konstanta ambition är att fler och fler ska välja att cirkulera det begagnade man har, men kanske inte använder, så att saker går istället för att står, säger Carita Nero, försäljningschef på Klaravik.

Maskiner för 421 miljoner i september

Under hösten har sifforna accelererat ytterligare. I september startades exempelvis över 13 000 unika auktionsobjekt på klaravik.se, där besöken varje dag numera är en bit över 100 000. Och auktionsomsättningen på 421 miljoner, ja det är lika med månadsrekord.
– Ökningen sker på alla håll och i alla våra segment. Vi har de senare åren fått förtroendet att sälja alltmer större maskiner, samtidigt som vi säljer även äldre och mindre. Den mixen gör också att det finns något för alla hos oss, fortsätter Carita Nero.

Ökad export när kronkursen faller

Merparten av det som säljs på klaravik.se stannar i Sverige. Det senaste året har dock den svaga kronkursen gjort att utländska budgivare i ökad utsträckning också hittat till marknadsplatsen. Jämfört med förra året har exportförsäljningen, sett till det totala värdet, ökat med 76 procent. Allra flest objekt exporteras till Polen, Baltikum, Finland, Danmark, Norge och mellaneuropeiska länder.
– Omvärlden påverkar alltid. Dessbättre har inte räntenivåer och svåra ekonomiska tider, för våra svenska kunder, påverkat oss negativt. I tuffare tider kan också många fler tvingas upptäcka nyttan i det redan tillverkade, snarare än att köpa nytt. Det gynnar också vårt läge och i det större perspektivet det totala återbruket, avslutar Carita Nero.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund