2021-04-23 14:34Pressmeddelande

Rekvisita från "Vår tid är nu" säljs på auktion

null

Den hyllade SVT-dramaserien "Vår tid är nu" har nu letat sig in på Klaravik. Just nu finns nämligen chansen att ropa in såväl en veterantraktor som en veteranbil som synts i serien.

Det historiska dramat om familjen Levander, med bland andra Hedda Stiernstedt, Suzanne Reuter och Adam Lundgren i några av huvudrollerna, har fängslat många tevetittare de senaste åren. En detalj som serien pricksäkert fångat är miljöerna från tiden då serien utspelar sig från 1945 och framåt. Med noggrant utvald rekvisita, inte minst. Och nu finns chansen att köpa en Volvo T24-traktor och en Pontiac 39-veteranbil som både medverkat under inspelningarna. Traktorn – med årsmodell 1956 – passade väl in i den uppbyggda landsbygdsmack som syns i scener i säsong 3. Bakom ratten skymtar också traktorns nuvarande ägare Björn Cagner förbi, i den tilltänkta 1970-talsmiljön.

– Det var såklart häftigt att vara med. Och jag måste ge en eloge till trovärdigheten. Mellan tagningarna kom det fram en rätt argsint dam som undrade varför det hade öppnat en ny mack som kunde konkurrera med vanliga närbutiken. Men när hon såg att mjölken kostade 1 krona backade hon ganska snabbt…

Från mack till festvåning

Att just Björn blev tillfrågad om han hade en traktor till en filminspelning var inte någon slump. Som teknisk redaktör för veterantraktormagasinet BM-bladet har han full koll på gamla traktorer – och då i synnerhet när det kommer till Volvo BM-varianter.

– Jag köpte faktiskt traktorn specifikt till inspelningen. Den har en fin patina och ett välbehållet originalutseende, och att den dessutom tillhört cykelfamiljen Pettersson (mer känd som Fåglum) var en spännande detalj i sammanhanget, berättar Björn, om traktorn som just nu är hemmahörande i Lerum.

Vi tar oss från mack till festvåning för nästa rekvisita. För det var i scener runt Nalen och Gustaf Adolfs torg det andra aktuella auktionsobjektet figurerade i serien, som nu säljs från Norrtälje. En Pontiac 39, med årsmodell just 1939, är onekligen en bil från förr. Som klippt och skuren för det historiska dramat därmed.

Är det din tid är nu för traktorn eller bilen? Budgivningen av traktorn pågår till torsdagen den 29 april medan auktionen av veteranbilen avslutas en dag senare, fredagen den 30 april.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager, 054-774 52 31, david.kvicklund@klaravik.se


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund