2024-03-06 07:25Pressmeddelande

Rottne är årets cirkulära märke på Klaravik

Nu lyfter Klaravik fram de märken som stått ut allra mest på begagnatmarknaden under 2023 på klaravik.se. Nu lyfter Klaravik fram de märken som stått ut allra mest på begagnatmarknaden under 2023 på klaravik.se.

Den småländska skogsmaskinstillverkaren Rottne utses till årets cirkulära märke på Klaravik. Märket fäller alla andra genom en rejäl försäljningsökning. På bara ett år har den totala försäljningssumman av Rottne-tillverkade maskiner ökat med 200 procent på klaravik.se.

Årets cirkulära märke utses med bakgrund av försäljningsantal, men tar också hänsyn till antal bud i snitt per objekt. Under 2023 bytte 41 skördare och skotare av märket Rottne ägare på Klaravik, sett till antal har 55 procent fler maskiner sålts på klaravik.se jämfört med 2022. 18 sålda skotare och 23 skördare har resulterat i en samlad försäljning på 18,5 miljoner kronor.  

“En kvalitetsstämpel”

Det finns ett väldigt stort och ökande intresse för Rottne-maskinerna på begagnatmarknaden. Ett kvitto om något på att märket håller över tid. Bland sålda maskiner på Klaravik finns allt från äldre “Blondin”-skotare från 1970-talet till mer moderna maskiner tillverkade på 2000-talet. Rottne är en kvalitetsstämpel oavsett årsmodell, säger Therése Gilleby, Kvalitet och hållbarhetschef på Klaravik och fortsätter:
Rottne har också haft en imponerande och inspirerande resa sedan etableringen på 1960-talet. Att det går att bygga ett sådant multinationellt företag på en sådan liten ort och expandera stadigt med bibehållen tillverkning i Sverige är otroligt starkt.

Motiverigen i sin helhet

"Djupt i den småländska skogen hittar vi en oförtruten kämpe som stolt vårdar det svenska skogsmaskinsarvet vidare. Och som visat sig hållbara. Att flera decennier gamla maskiner fortfarande bidrar till det svenska skogsbruket – och hittar nya ägare på Klaravik – är inget annat än en stor kvalitetsstämpel. Med en försäljningsökning med 200 procent på bara ett år har Rottne visat att populariteten på dess maskiner på klaravik.se är hetare än någonsin".

Läs rapporten

Årets cirkulära märken på Klaravik  (hela rapporten)
Årets märken inom tunga fordon
Årets märken inom entreprenad
Årets märken inom lantbruk
Årets märken inom skogsbruk
Årets märken inom byggOm Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2023 hade Klaravik en auktionsomsättning på 3,9 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund