2023-09-20 07:43Pressmeddelande

Sällsynt Massey Ferguson-traktor såld för rekordpris

Stefans ögonsten i Bollnäs, en Massey Ferguson 1250, auktionerades nyligen för en rekordsumma på Klaravik.Stefans ögonsten i Bollnäs, en Massey Ferguson 1250, auktionerades nyligen för en rekordsumma på Klaravik.

Brittsommar? Åtminstone när det kommer till traktorer. När den ovanliga stordragaren Massey Ferguson 1250 nyligen auktionerades på Klaravik var intresset för den drygt 40 år gamla traktorn rekordstort. 480 000 kronor är mest troligt det högsta priset för traktorn i Sverige genom tiderna.

Mellan 1979 och 1982 rullade drygt 300 Massey Ferguson 1250-traktorer ut från fabriken Manchester i England. På omvägar hittade en av dem till Bollnäs och Stefan Nilsson som sedan 1990-talet ägt den i familjens ägo.
– Det var min pappa som köpte den en gång i tiden, från en bekant i trakten som i sin tur hade importerat den. Till en början användes den en hel del till harv och plöjning, men senaste åren har den mest stått, säger Stefan och fortsätter:
– För mig personligen har den ett högt nostalgivärde. Jag är mer eller mindre uppvuxen med att traktorn finns här på gården. Så det är allt speciellt att sälja den, men med tanke på resultatet och det faktum att allt gått så smidigt är jag helnöjd.

Trumfade förväntningar

Resultatet, ja. När auktionen rullade igång på Klaravik hade Stefan en ungefärlig förväntan som kom rejält på skam.
– Runt 150-160 000 kronor föreställde jag mig. I början följde jag inte budgivningen särskilt mycket men mot slutet kunde jag inte låta bli. Det var tydligt att några budgivare verkligen ville göra traktorn till sin.

När allt var sagt och gjort landade priset på 480 000 kronor, vilket troligen är den enskilt högsta noteringen av den ovanliga modellen i Sverige. Köparen är en dansk traktorsamlare, som även tidigare köpt speciella objekt på Klaravik.  

Nu hoppas Stefan att ögonstenen till traktor får vandra vidare med värdighet.
– Jag vet hur kärt pappa höll traktorn, och även jag. Förhoppningsvis kommer den till stor glädje i sitt nya hem också. 

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31

 Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund