2022-09-09 09:37Pressmeddelande

Skellefteå kommun anlitar Klaravik för att sälja maskiner från Solkraft öst

Skellefteå kommun kommer under den närmsta tiden sälja tillgångar som hört till verksamheten på Solkraft öst på Klaravik. Under fredagen startar de första försäljningarna, som bland annat består av en Massey Ferguson-traktor.Skellefteå kommun kommer under den närmsta tiden sälja tillgångar som hört till verksamheten på Solkraft öst på Klaravik. Under fredagen startar de första försäljningarna, som bland annat består av en Massey Ferguson-traktor.

Skellefteå kommun påbörjar nu försäljningen av den maskinpark som tillhört verksamheten kring Solkraft öst. Under de närmsta veckorna kommer maskiner, verktyg och fordon för ett samlat värde i mångmiljonklassen att auktioneras på klaravik.se.

Att offentliga aktörer, som kommuner, regioner och myndigheter, tar hjälp av Klaravik för att återbruka använda maskiner sker regelbundet. Bara under 2022 har objekt för 48 miljoner kronor sålts från säljartypen. Klaravik har idag ett 60-tal auktionsmäklare, bosatta i hela Sverige, varav flera i Västerbotten. 
– Vi vill vara en trygg partner oavsett om det handlar om vi har ett privat företag eller en kommun som säljpart. Med vår hjälp finns förutsättningar att nå ett rimligt marknadsvärde. Dessutom kan säljande kund vara lugn kring att dokumentationen och processen kring försäljningen sker på ett transparent och tydligt sätt. Kommuninvånare, företagare i närområdet och andra budgivare deltar helt enkelt på lika villkor, säger Carita Nero, försäljningschef på Klaravik.

Första i raden av försäljningar

De första försäljningarna som är relaterade till Solkraft öst rullas ut på auktion under fredagen på klaravik.se. Under de närmsta veckorna kommer fler maskiner, verktyg och fordon att auktioneras löpande.
– Mot bakgrund av den omställning som Solkraft öst gör känns det bra att vi, genom Klaravik, kan se till att cirkulera maskinerna till nya ägare. Verksamheten kring Solkraft öst i hamnen kommer att upphöra, vilket också medför ett stort antal auktioner, konstaterar Christopher Wangson, verksamhetschef på Skellefteå kommun.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31

Christopher Wangson, verksamhetschef Skellefteå kommun, christopher.wangson@skelleftea.se, 073-056 18 46Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund