2019-03-01 08:13Pressmeddelande

Stor efterfrågan på skogsmaskiner – Rottne gick för toppris

null

Skogsindustrin är en av Sveriges viktigaste näringar och skapar sysselsättning i hela landet. 70 000 personer i Sverige får arbete från skogen. Att skogsnäringen är en stor sektor är någonting som vi på Klaravik tydligt märker av. Behovet av skogsmaskiner är stort och vi ser att många maskiner kommer in på auktionsplattformen.

Till exempel gick en Rottne F10 B skotare i Kinda under klubban i februari efter en intensiv budgivning på sluttampen. Vi ville gärna veta lite mer om transaktionen och historien bakom så vi ringde upp köparen som bor på andra sidan Östersjön, i Finland. Markku Rintamäki arbetar med att importera och sälja skogsmaskiner i Finland, och Rottne är en favorit.

Rottne-skotaren – ett exempel på högtrycket

Markku Rintamäki berättar att utvecklingen för skogsindustrin formligen har exploderat i Finland bara under det senaste året. Med högre priser och stor efterfrågan, samtidigt som skogsmaskiner är en bristvara, råder det nu en ordentlig högsäsong inom skogsindustrin. ”En stor anledning till högtrycket inom skogsindustrin är att intresset för skandinaviskt trä är väldigt stort i Kina. Däremot råder det stor brist på skogsmaskiner och det är det stora problemet, att hitta bra skogsmaskiner.”

Snabb och smidig process – och något svettig

Markku Rintamäki brukar därför hålla koll på den svenska marknaden och det var så han såg Klaraviks auktion med en Rottne F10 B. Markku säger att hans strategi var att komma in sent i matchen. ”Det är den sista timmen under auktionen som är den viktigaste”. Så på fredagsmorgon, fyra timmar innan auktionen skulle avslutas, klev Markku in. Han använde sig av Klaraviks automatiska system som lade in bud åt honom, och han satt samtidigt och följde processen noga. Markku berättar att det fanns en till köpare som verkade lika bestämd som han att ta hem skotaren, så det blev en svettig sista timme där Markku till slut tog hem vinsten.

”Det var första gången som jag använt Klaraviks plattform. Den fungerade bra, hela processen gick väldigt snabbt och smidigt! Jag köper och transporterar hem maskiner från Sverige cirka en gång i månaden så jag har en förare som hämtar hem maskinerna.”

Nu ser Markku fram emot att få ta emot sin nya Rottne F10 B, serva den och sedan sälja den vidare i Finland. Det låter som om skotaren snart kommer få en ny ägare igen!


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund