2023-07-05 09:00Pressmeddelande

Stuga auktioneras för välgörenhet – när cykellag trampar till Paris

Just nu pågår auktionen av en specialbyggd stuga på Klaravik – där alla pengar går till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden genom cykellaget Team Rynkeby. Just nu pågår auktionen av en specialbyggd stuga på Klaravik – där alla pengar går till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden genom cykellaget Team Rynkeby.

I dagarna inleder Tony Olsson i Karlstad sin 130 mil långa cykelresa till Paris. Han ingår i den värmländska truppen i Team Rynkeby som med cykeln till sin hjälp får kulorna att rulla in till förmån för Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. I samband med årets resa pågår även en välgörenhetsauktion på Klaravik, initierad av Tony och cykellaget.

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetscykellag som cyklar till Paris varje år för att samla in pengar till barn med kritiska sjukdomar och deras familjer. På fredag, den 7 juli, är det dags för Tony Olsson och de runt 2000 andra cyklisterna runt om i Europa att sätta på sig sadeln. För Tony blir det fjärde gången han med Champs-Élysées som målbild trampar iväg.
– Det är en otroligt häftig upplevelse. Förutom att det är ett härligt sätt att umgås och lära känna folk är det högre syftet en sporrande faktor som gör resan till något alldeles extra, säger Tony, som är en del av det värmländska laget på runt 25 personer. 

Byggelever och sponsorer gör det möjligt

Årets resa blir också speciell av flera anledningar för Tony. Till att börja med kommer både hans dotter Alva och hans fru Ann-Kristin att göra honom sällskap. Dessutom har han, i egenskap av bygglärare på Nobelgymnasiet, sett till att en 17 kvadratmeter stor stuga nu auktioneras på Klaravik – för samma goda syfte. Alla pengar i auktionen går oavkortat till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.
– Varje år bygger våra årskurs ett-elever en stuga, som ett projekt. Då slog det mig att det vore roligt och viktigt att göra det till en insamling, i Team Rynkeby-anda. Tack vare god sponsorhjälp* (se från vilka nedan) och fantastiskt engagemang och utförande från eleverna är nu stugan klar. 

Auktionen avslutas 14 juli

Lördagen den 15 juli sammanstrålar hela den internationella Team Rynkeby-karavanen med de 2000 cyklisterna i Paris. Dagen före går auktionen av den nybyggda stugan i mål och avslutas på klaravik.se.
– Det ska bli spännande att följa budgivningen! Förutom att det är en stuga som har ett stort värde i sig hoppas vi att många spekulanter känner sig extra motiverade med tanke på syftet, avslutar Tony Olsson.

*=Övriga sponsorer (utöver Klaravik): Mondo Arkitekter, Peab Karlstad, Beijer Byggmaterial Karlstad, Elitfönster, Maskin Väst, Tony Byggare, Nobelgymnasiet Marie Mike AB, El-kontroll i Hammarö, Svensk Fastighetsförmedling i Karlstad och Bra Bygg. Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund