2021-03-18 08:33Pressmeddelande

Svemester ger högtryck för båtar och samlarbilar

null

Pandemins effekter tar sig många uttryck – inte minst i hur vi semestrar. Sommaren 2020 semestrade svensken till stor del på hemmaplan. Och med det osäkra resläget utomlands spås trenden hålla i sig även 2021. Det syns även på Klaravik, där intresset för båtar och veteranbilar nu är rekordstort.

Det ser ut att bli en sommar i Sverige. Igen. Och semestern på hemmaplan innebär för många att solstolen i utlandet byts mot båt och bil på svensk sjö och inlandsväg. 2020 ökade försäljningarna av båtar på Klaravik med 124 procent och veteranbilar (med en årsmodell 30 år eller äldre) med 80 procent jämfört med året innan.
– Ökningen beror både ett ökat köptryck och att vi på Klaravik fått fler och fler uppdrag med båtar och samlarbilar. Som säljande kund tror jag att vi upplevs som ett tryggt och smidigt alternativ, gentemot att annars hålla i en försäljning med många intressenter på egen hand, säger Carita Nero, försäljningschef på Klaravik.

Allt fler båtsökare

Trots en ökad försäljning under fjolåret finns det mycket som tyder på att marknaden är långt ifrån mättad. Exempelvis har antalet sökningar relaterade till båtar på Klaravik.se ökat med 108 procent under inledningen av 2021 jämfört med samma tidpunkt i fjol.
– Spekulanterna är många, och fortfarande fler än vad utbudet kunnat möta. Så är man ett företag som funderar på att sälja är läget helt klart fördelaktigt.

Såväl båtar som äldre “entusiastbilar” är annars den typen av objekt som, i en del fall, tenderar att bli stående. Något som Klaravik gärna hjälper till att ändra på.
– Kan vi bidra till att fler cirkulerar sina begagnade båtar och bilar som inte används – så att de kommer till nytta och glädje hos någon annan – ja, då har vi lyckats. Inte bara med vår försäljning, utan i någon mån också till ett återbruk som bidrar till härliga upplevelser och semestrar, avslutar Carita Nero.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Klaravik, 054-774 52 31, david.kvicklund@klaravik.se


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund