2021-05-27 09:39Pressmeddelande

Traktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att öka

null

Under det senaste året har traktorer för över 200 miljoner sålts på Klaravik och allt fler lantbrukare skördar framgångar på auktionsplattformen. Numera finns flera tusen lantbrukare registrerade som säljare. Filip Eriksson i Flen är en i raden av vana Klaravikanvändare.
– Det är smidigt och sparar mig mycket tid.

Filip Eriksson har sålt en både en äldre grävmaskin (Åkerman) och lantbruksobjekt på Klaravik det senaste året.
– Det är väldigt smidigt. Allt rullar liksom på utan krångel. Magnus (Eriksson, auktionsmäklaren i Filips distrikt, red anm) kommer ut till mig på gården och fotar, filmar och dokumenterar. Sedan rullar auktionen igång utan att min arbetsinsats behöver vara så stor. Det är stor skillnad jämfört med när jag sålt på egen hand, och spar mig mycket tid, konstaterar Filip Eriksson. 

Över 3000 lant- och skogsbruksföretag

Lantbruk är en av Klaraviks största nischer, och numera har över 3000 lantbruks- och skogsbruksföretag sålt på Klaravik.
– Lantbrukare är vana att sälja på auktion, även om den inte varit digital tidigare. Men att köpa och sälja på auktion har den här målgruppen gjort sedan urminnes tider egentligen. Att det är online har dessutom fungerat alldeles ypperligt under det senaste året, med tanke på det rådande läget, säger Carita Nero, försäljningschef på Klaravik, och fortsätter:
– Vi vill att det ska vara både smidigt och tryggt. Även om det inte är några fysiska visningar ska man ha på fötterna som köpare, med bilder och även rörligt filmmaterial på högre värderade objekt. 

Mix av nyare och äldre återbruk

Och på tal om högre värderade objekt. Ibland kommer det traktorer med det lilla extra på auktion. I vintras såldes exempelvis en Volvo BM 814 för rekordsumman 602 000 kronor, och för bara några dagar sedan auktionerades en annan BM-traktor för 572 000 kronor.
– Det är superkul med speciella och eftertraktade traktorer, definitivt. Men för oss är bredden viktig. Det ska finnas något intressant för alla! Oavsett om du letar gammalt, nyare, billigt eller lite dyrare. Oavsett var i Sverige du befinner dig säger Carita Nero.

Hela Sverige inkluderar föga förvånande även sörmländska Flen, där Filip Eriksson, snart har nya försäljningar på gång.
– Vi kommer fortsätta att använda Klaravik. Förutom att det är smidigt och trevligt när Magnus kommer hit vet jag också att jag når ut till många intresserade på samma gång, utan att jag behöver hantera budgivningen själv. Det är rätt avstressande i sig, avslutar han.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager Klaravik, 054-774 52 31, david.kvicklund@klaravik.se


Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

Christian Lenander
VD
Christian Lenander
Karin Malmberg
CMO
Karin Malmberg
Carita Nero
VD
Carita Nero
Christian Knutsson
Vice VD
Christian Knutsson
David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund