2023-06-02 12:46Pressmeddelande

Unik veteranbil säljs som konstnärligt stilleben på Klaravik

Unik bil – udda konstverk. Just nu snurrar en speciell Willys Jeep-veteran på auktion på Klaravik. En ovanlig bil som dessutom blivit till konstverk, genom nuvarande ägare.Unik bil – udda konstverk. Just nu snurrar en speciell Willys Jeep-veteran på auktion på Klaravik. En ovanlig bil som dessutom blivit till konstverk, genom nuvarande ägare.

I Sverige finns det bara ett par tvåhjulsdrivna Willys Jeep-bilar från 1946 kvar. Och för att rama in det unika faktumet har nuvarande ägaren Robert Lundgren gjort bilen till ett konstverk. Nu säljs den speciella veterankärran, med den minst sagt udda presentationen, på Klaravik.

Robert Lundgren köpte själv den sällsynta bilen, med modellår 1946, för några år sedan. Som trångbodd storstadsbo i Stockholm fanns dock inte riktigt platsen i ett traditionellt garage. Då tänkte han, minst sagt, utanför boxen och förvandlade Willys-bilen till något större – idén om en konstinstallation var född.
– Den här bilen är verkligen så speciell, så jag ville förmedla den känslan. Vad som står ut? Var ska jag börja, haha. Den är mig veterligen en av två kvarvarande Willys Jeep-bilar med den här årsmodellen som finns kvar i Sverige, som är tvåhjulsdrivna och inte sexcylindriga och fyrhjulsdrivna, säger han och fortsätter:
– Allt är också i original på bilen, den har bara den gamla sortens lagningar. I stort sett hela sitt liv har den rullat på Hölö, utanför Stockholm, och använts som hönsbil och levererat ägg på ön.

Mervärde i installationen

I Roberts ägo har den nu placerats och gjorts till ett konstverk, bakom glas i en ombyggd 20 fots container.
– Förutom bilen i sig har jag lyft in lite rekvisita för att få den rätta känslan till installationen. En liten oljecistern i nostalgimodell, bland annat, finns intill bilen.

Nu hoppas han att någon samlare ska vurma för bilens fortsatta existens lika mycket som honom. Av platsskäl behöver den kära ägodelen nu lämna Värmdö.
– Ja, detta är en raritet på så många sätt. Det vore så kul om någon ville förvalta arvet vidare, avslutar “bilkonstnären” Robert Lundgren.

Auktionen avslutas på klaravik.se den 7 juni kl. 10.00. 

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31

 Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund