2024-02-27 08:15Pressmeddelande

Ur spår, här kommer retrotåg från 1930-talet på auktion

Nu går tåget – också på auktion på Klaravik. Två retrovagnar från 1930-talet finns nu till salu på klaravik.se.Nu går tåget – också på auktion på Klaravik. Två retrovagnar från 1930-talet finns nu till salu på klaravik.se.

Vad sägs om en tågvagn med anor från 1934? Just nu tuffar de minst sagt spektakulära auktionerna på Klaravik där cafévagn och sovvagn i full retrostil letar nya ägare.

Bakom försäljningen finns Museiföreningen Gefle-Dala Jernväg som sedan slutet av 1980-talet använt ekipagen, främst i chartersammanhang i Dalarna.
De har varit i bruk och fungerar på vanlig järnväg. I många år, innan de hamnade hos oss, har de rullat i hela Sverige i SJ:s regi, konstaterar Henrik Steen, ordförande i föreningen som utgår från Falun. 

Hög nostalgifaktor

Båda vagnarna är ren och skär lycka för nostalgikern. I cafévagnen finns rekvisita som vittnar om en svunnen tid – med skyltar om “Rökning tillåten”, “Kiosk” och klassisk nödbroms i På Spåret-look.
Vagnarna är lite som en tidsresa sig. För museiverksamhet passar dem perfekt. Eller varför inte bygga en häftig vandrarhemsverksamhet? Det skulle definitivt bli något annat än en traditionell hotellupplevelse.

Auktionsavslut på torsdag

För den som ropar hem tågvagnarna är det (nästan) bara att börja tuff-tuff-tåga.
Om man planerar att använda vagnarna på järnvägen behövs särskilt tillstånd. Rent tekniskt håller vagnarna för att börja köra med en gång. Men det är nog en god idé att hämta dem med en trailer, snarare än att gå via järnvägen, avslutar Henrik Steen.

Auktionerna av de tidskapslade tågvagnarna avslutas torsdag den 29 februari på klaravik.se.

För mer information, kontakta

David Kvicklund, Content Manager, 054-774 52 31, david.kvicklund@klaravik.se 


Ämnen: Klaravik

Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2023 hade Klaravik en auktionsomsättning på 3,9 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund