2023-09-19 07:51Nyheter

Fågelsta säteri får försäljningen att växa på Klaravik

Oscar Liljencrantz, Fågelsta säteri, har sålt mängder av lantbruksmaskiner på Klaravik under årens lopp. Här tillsammans med dottern Sophie. Oscar Liljencrantz, Fågelsta säteri, har sålt mängder av lantbruksmaskiner på Klaravik under årens lopp. Här tillsammans med dottern Sophie.

Med 300 hektar växtodling, skog och flera byggnader är redskap och maskiner en naturlig del av släktgården Fågelsta säteri. När något gjort sitt på gården? Ja, då har Oscar Liljencrantz sedan flera år sett till att sälja begagnat på Klaravik.

Vi backar bandet till 2016. Oscar Liljencrantz har precis tagit över driften av gården i Julita strax utan Katrineholm från sin far och blickar ut över maskinparken.
– Där fanns en hel del gammalt jox, men också annat som blivit stående av andra skäl i flera år. Som jag tänkte sälja…men det visade sig lättare sagt än gjort, säger Oscar och fortsätter:
– Jag la ut redskap och maskiner på Blocket, men det blev snabbt mycket extraarbete. Telefonen ringde i ett och det var bud till höger och vänster och köparna kändes inte alltid helt seriösa. Till sist kändes det knappt värt besväret att sälja, med tanke på all tid jag fick lägga.

Passande kanal för det mesta

Efter något år av tragglande med försäljningar helt i egen regi testade han istället Klaravik. Något han inte ångrar.
– Det är så mycket enklare. Jag har sålt både redskap och maskiner med hjälp av Magnus (Eriksson, lokal auktionsmäklare i Sörmland) och Klaravik sedan dess. Jag har sålt grejer i lite olika segment, vilket har fungerat otroligt bra. Det fina med Klaravik är att det finns en så stor spännvidd, med både lite nyare och mer gammalt.

“Vet att saker blir sedda”

Att använda sig av Klaravik för att göra outnyttjad plåt till pengar i plånboken har också gett Oscar fler insikter längs vägen.
– Jag kan inte tänka mig ett bättre skyltfönster. Genom att sälja saker på Klaravik VET jag att saker blir sedda. Ta bara den grävare som jag sålde för ett tag sedan; den gick på export till en köpare jag aldrig hade lyckats hitta på egen hand.

Och snart kan det vara dags igen…
– Jag har en lastmaskin i åtanke. Magnus och Klaravik kan definitivt räkna med ett samtal så småningom, avslutar Oscar Liljencrantz.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund