2023-03-29 07:05Nyheter

Så blev Melinda dartmästaren från Mora

En riktig fullträff! Melinda Sjödin Krång är Mora Dart Clubs första svenska mästare. Föreningen tilldelades 2022 sponsring genom Klaravik Plan för sin drivkraft att få den inkluderande sporten att växa i Mora.En riktig fullträff! Melinda Sjödin Krång är Mora Dart Clubs första svenska mästare. Föreningen tilldelades 2022 sponsring genom Klaravik Plan för sin drivkraft att få den inkluderande sporten att växa i Mora.

Mora Dart Club är sedan 2022 en av Klaraviks Plan-föreningar. Tack vare sponsringen har fler spelare, som tidigare inte haft råd, kunnat resa och uppleva SM. Darttavlor har köpts in och matchtröjor har bytts ut. Och kanske roligast av allt; klubben har under året fått sin första svenska mästare i Melinda!

Melinda Sjödin Krång har hållit på med dart sedan 2019. Nu – bara fyra år senare – kan hon titulera sig mästare i U25-klassen, där alla under 25 år får tävla.
– Jag har aldrig riktigt förstått min talang, men Sören (tränare och ordförande) har övertygat mig. Jag vill inte vara kaxig eller så, men jag hade en god känsla att jag skulle vinna, säger Melinda.

Vad är då hemligheten bakom framgången?
– Jag gillar att räkna och den taktiska delen av dart. Och trivs med pulsen!

Succén på SM gjorde också att Melinda fick äran representera Sverige på en internationell tävling i Nederländerna.
– Superkul! En riktigt spännande upplevelse. En liten kul detalj var att jag hade “Klaravik” på matchtröjan och det var några som trodde jag hette det…Skämt åsido, det är klart att sponsringen gjort skillnad både för mig och föreningen i stort.

“Hjälpt till att förverkliga drömmar”

Sören Krång, som är ordförande i föreningen, berättar om Klaravik Plan-sponsringen:
– Pengarna har gått till att förverkliga drömmar för flera av våra spelare. Dart kan tyckas vara en billig sport, sett till material. Men att resa och bo kostar på. Men tack vare pengarna har vi kunnat subventionera resan till SM, vilket var väldigt roligt att kunna göra. Det betyder mycket, säger han och fortsätter:
– Vi har också kunnat köpt in nya darttavlor och matchtröjor. Matchtröjorna blev en riktig uppgradering.

En sport för alla

Att dart som sport fått fäste i landet och i Mora specifikt glädjer Sören. Särskilt av en anledning.
– Det är en väldigt inkluderande sport. Vi märker att många med diagnoser, som exempelvis autism eller adhd, tycker det är kul och hittar sitt sammanhang hos oss. Det är det som är roligast av allt, att vi kan göra den skillnaden. Jag tror att det hänger samman med enkelheten. Att kasta en sten, pinne eller kotte i skogen är egentligen samma sak som att sikta på en darttavla. Och i princip alla KAN kasta. Och att träffa tavlan är en sån direkt känsla av tillfredsställelse.

Om Klaravik Plan

Vi tror att föreningsidrott på lokal nivå stärker Sverige som helhet och bygger hållbara samhällen lokalt. Genom Klaravik Plan vill vi, genom idrottssponsringen, finnas där för människorna och föreningarna som aldrig ger upp och som håller Sverige i rörelse. 

Den 31 mars presenteras nya Klaravik Plan-vinnare som gör Mora Dart Club och de andra redan utsedda föreningarna, sällskap som Klaraviks samarbetsklubbar.Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har ca 200 anställda, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund