2022-04-11 12:32Pressmeddelande

Klaravik satsar på idrotten – nytt sponsringsupprop tillsammans med Jonna Sundling

Nu lanseras Klaravik Plan där Klaravik, tillsammans med Jonna Sundling som ambassadör, uppmanar föreningar att söka sponsringsbidrag. Nu lanseras Klaravik Plan där Klaravik, tillsammans med Jonna Sundling som ambassadör, uppmanar föreningar att söka sponsringsbidrag.

Nu lanseras Klaravik Plan. Ett initiativ som syftar till att stötta lokalsamhällen – från norr till söder – med idrotten som bärande kraft. I projektet siktar Klaravik på att sponsra 100 föreningar för att uppmuntra folkhälsa, social trygghet och gemenskap.

– Vi tror på idrotten som viktig mötesplats och förenande rörelse. För utövare kan sporten stärka välmående, laganda, trygghet och integration. För den som följer idrotten kan fotbollsplanen eller idrottshallen också fylla en viktig social funktion, som inte finns på så många platser i samhället i övrigt, säger Christian Lenander, vd, på Klaravik, och fortsätter:
– Våra auktionsmäklare finns i hela landet och det här blir ett nytt sätt att ha lokal närvaro där våra kunder finns. Dessutom blir Klaravik Plan ytterligare en del i vår hållbarhetsambition, där vårt återbruk av begagnat redan är grundstenen.

OS-medaljören Sundling är prisutdelare och ambassadör

Klaravik sponsrar redan idag en ungdomsidrott och elitsatsande klubbar och aktiva som exempelvis Hanna Aronsson Elfman (alpint), Färjestad BK (ishockey) och Jonna Sundling (längdskidåkning). Den sistnämnda kommer också att vara en del i satsningen som ska göra att Klaravik sponsrar 100 idrottsföreningars ungdomsverksamhet vid årets slut:
– För mig som själv kommer ifrån idrotten ligger detta väldigt nära hjärtat och det känns kul att kunna hjälpa till att uppmana idrottsföreningar att söka pengar då jag vet att de verkligen gör skillnad. Alla föreningar har sina eldsjälar som jobbar stenhårt för att få saker att gå ihop. Klaraviks initiativ för att stötta dem är fantastiskt och jag är så gärna med och hjälper till, säger OS-guldmedaljören Sundling, som också blir prisutdelare hos förstapristagaren.

Bidrag kan sökas till 20 maj

Det är möjligt att nominera sin förening på klaravik.se/plan till och med 20 maj. Därefter avgör en jury (där Jonna Sundling ingår) vilka motiveringar som allra mest förtjänar sin sponsring. 50 000 kronor tilldelas en vinnare, medan 19 andra föreningar får 10 000 kronor.
– Vi ser fram emot att lära känna fler föreningar, avslutar Christian Lenander, och hintar redan nu om att fler satsningar inom ramen för Klaravik Plan är planerade:
– Det blir fler projekt och satsningar för samma ändamål under året. Det här är bara början!Om Klaravik

Klaravik ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion på vår webbplats klaravik.se till en besökssiffra som överstiger två miljoner varje månad.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund