2023-11-16 08:00Pressmeddelande

Region Örebro län auktionerar ut byggmaterial till förmån för medicinsk forskning på Klaravik

Just nu auktionerar Region Örebro län ut byggmaterial till förmån för medicinsk forskning på Klaravik.Just nu auktionerar Region Örebro län ut byggmaterial till förmån för medicinsk forskning på Klaravik.

Från överblivet till bidrag till livet självt. Region Örebro län auktionerar nu ut mängder av byggmaterial på Klaravik där pengarna går till medicinsk forskning.

– I Regionservice, Region Örebro läns serviceorganisation är vi vana att samarbeta för människors bästa i vår vardag. Hållbarhetsfrågorna genomsyrar allt vi gör. Där andra kanske ser ting utan värde, ser vi resurser. Därför kom idén naturligt om att auktionera ut allt överblivet byggmaterial i välgörenhetssyfte på Klaravik, säger Karin Nordmark, projektkoordinator på Regionservice Park i Region Örebro län.   

Driver in pengar till viktig medicinsk forskning 

Pengarna för samtliga auktioner går oavkortat gå till Nyckelfondens verksamhet, stiftelsen för medicinsk forskning vid universitetssjukhuset i Örebro. Här forskas det, och görs skillnad för, bland annat cancer-, diabetes- och tarmsjukdomspatienter. Objekten som auktioneras och bidrar till det högre forskningssyftet är material som blivit över i olika byggprojekt, som exempelvis betongplattor, granitblock, kalkstensplattor och kantsten.  

Överblivet blir till nytta

Från Klaraviks håll tas initiativet från Region Örebro emot med öppna armar. 
– Om vi med vår cirkulära marknadsplats kan se till att material kommer till användning och samtidigt bidra till Nyckelfondens viktiga medicinska forskning, är det en win-win för oss alla, säger David Kvicklund, Content Manager på Klaravik.

De första auktionerna från Region Örebro län pågår just nu och avslutas onsdagen den 22 november. Senare i november dyker mer byggmaterial upp på välgörenhetsauktion.  
– Nu hoppas vi på ett stort intresse! Vi önskar att vår samling av alla saker hamnar hos nya glada ägare och att det genererar en massa pengar till Nyckelfonden, avslutar Karin Nordmark.   Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.


Kontaktpersoner

David Kvicklund
Content Manager
David Kvicklund